Реклама / Ads
9| 3120 |19.07.2023 НОВИНИ

ISW: Атаката по Кримския мост ще се отрази веднага върху руската военна логистика в Южна Украйна

.
Атаката по Кримския мост ще се отрази веднага върху руската военна логистика в Южна Украйна, посочват в свой анализ от Института за изследване на войната.
 

Кадри от 17 и 18 юли показват големи задръствания поредица от произшествия по магистрала E58 Мариупол-Мелитопол-Херсон Сити – текущата главна логистична линия на Русия, която я свързва с Южна Украйна.

 

Руските окупационни власти твърдят, че са намалили трафика на контролно-пропускателните пунктове на Крим-Херсонска област близо до Чонгар и Армянск, след засиления трафик сутринта. Обявени са и алтернативни маршрути, както и спирки за туристи, които отиват от окупирания Крим през Запорожка и Донецка области към Русия.


Руските власти също обявиха допълнителни мерки за смекчаване трафика - временен пътен мост до моста на Керченския пролив, реконструкцията на 60-километров участък от пътя между Крим и Херсонска област през Армянск и намаляване на мерките за сигурност в контролно-пропускателните пунктове на Кримския мост.


Руските власти отвориха отново един участък от Керченския мост за еднопосочно движение към Русия на 18 юли и планират да отворят отново същия участък за двулентово движение на 15 септември, целия мост - през ноември.

Междувременно ISW съобщава, че руската страна се е опитала да отмъсти за нападението над Кримския мост като е нанесла ответни удари. Според информацията на руското министерство на отбраната те са засегнали пристанищната инфраструктура в град Одеса и са унищожили украински складове за гориво, съдържащи общо 70 хиляди тона гориво близо до градовете Одеса и Николаев.


Украински военни служители съобщиха, че украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките шест руски ракети "Калибър" и 31 от 36 безпилотни летателни апарата "Шахед", насочени към тези райони, но че падащите фрагменти от ракети са повредили пристанищната инфраструктура и жилищен район в Одеса.


Руските милблогъри силно критикуваха руското Министерство на отбраната, че се насочва само към украински военни активи като отмъщение за украинските военни "провокации“, вместо да се насочва към тези активи като част от военните усилия.


Уволнението на бившия командир на руската 58-ма общовойска армия (CAA) генерал-майор Иван Попов и проблемите, които той цитира, продължават да оказват влияние върху руските военни операции в Южна Украйна, посочват още в анализа си ISW. Известен руски милблогър, свързан с Кремъл, обвини украинските сили, че се опитват да изтощят руските сили, защитаващи се в Южна Украйна, и отбеляза, че руското военно командване не е разрешило проблемите с ротацията на силите, които Попов очерта преди уволнението си. 


Постоянните проблеми с руската логистика и операциите в Южна Украйна може да са допринесли за неспособността или нежеланието на тези сили да се бият .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 2987 |18.07.2023 Радев пренасочи атаката: Властта използва Украйна като спасителен пояс за управленската си немощ . 10| 2822 |18.07.2023 Кремъл нарече ударите по обекти в Одеса и Николаев отмъщение за терористичната атака на Кримския мост . 2| 2940 |18.07.2023 Проф. Кънчев разкри: Кримският мост е логистичното съоръжение, което снабдява руската армия с всичко необходимо . 22| 2951 |17.07.2023 Путин нарече взрива на Кримския мост “терористична атака” и обеща отговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads