Реклама / Ads
29| 4573 |27.09.2023 НОВИНИ

ISW: Киев напредва, а руските войски се разкъсват от проблеми на фронта

.
Редица проблеми изглежда изпитва руската армия на фронта в Украйна, докато войските на Киев напредват. Това става ясно от днешния анализ на Института за изследване на войната. В него се отбелязва за напредък в западната част на Запорожие, където обаче ситуацията остава все още неясна. 
 

Тактическата ситуация във Вербове е все още несигурна, тъй като на 26 септември украинските сили продължиха настъпателните операции в западната Запорожка област. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили продължиха настъпателните операции в посока Мелитопол (западна Запорожка област) и настъпателните действия в посока Бахмут.


Руски милиблогър твърди, че украинските сили са достигнали северните покрайнини на Новопрокопивка. Според източник, за който се твърди, че е свързан с руските въздушнодесантни сили украинските войски контролират половината от Вербове. От Института за изследване на войната обаче не могат да потвърдят тази информация. Освен това други източници на руските въздушнодесантни сили не са коментирали тези твърдения. 


Вероятно разкъсани елементи от 42-ра мотострелкова дивизия на руската 58-ма общовойска армия все повече контраатакуват в района на Новопрокопивка, което предполага, че украинските контраофанзивни операции може да са унищожили сравнително по-елитни руски въздушнодесантни (VDV) елементи, които са отговорни за контраатаката в района. 


Руски милблогър твърди, че елементи на 42-ра мотострелкова дивизия са изтласкали украинските сили от позиции близо до Новопрокопивка на 25 септември. Съобщава се, че части от 42-ра мотострелкова дивизия са дислоцирани още в Токмак, което продължава да предполага, че руското командване не е осигурило многоешалонирана отбрана в Южна Украйна в дълбочина.

 

Междуетническото напрежение изглежда сее разделение между елементите на руския 42-ри гвардейски мотострелкови полк, които се отбраняват срещу украинската контраофанзива в западната Запорожка област.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5558 |27.09.2023 Антон Хекимян е новата Цецка Цачева, смята Радостин Василев . 0| 3920 |27.09.2023 На второ четене депутатите обсъждат промените в ЗСВ . 0| 3897 |27.09.2023 ЦИК тегли жребия за местните избори . 0| 5757 |27.09.2023 Катастрофа на столичното Околовръстно. Автомобил с мигранти се удари в такси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads