Реклама / Ads
14| 2470 |20.08.2024 НОВИНИ

ISW: Визитата на Путин в Азербайджан е опит да се измести вниманието от украинското нахлуване в Курска област

.
Руският държавен глава Владимир Путин Източник: БГНЕС
На 19 август украинските сили продължиха да напредват незначително в Курска област на фона на продължаващите сражения в целия украински укрепен пункт в района.
 

Командирът на чеченския Спецназ "Ахмат" Апти Алаудинов влоши ситуацията, към която Кремъл в миналото се е отнасял изключително предпазливо, като призова наборниците да участват в бойните действия в Курска област и отхвърли опасенията на роднините на наборниците.

 

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).





Членове на семействата на руски срочнослужещи наскоро се оплакаха от участието на руски срочнослужещи в руски операции за защита на границата.

 

Кремъл проявява голяма загриженост за обществения отзвук по отношение на въпросите, свързани с наборниците, и руският президент Владимир Путин вече е предприемал действия за успокояване на оплакванията на роднините на наборниците.

 

Продължаващото присъствие на руски наборни войници в граничните райони по време на украинското нахлуване заплашва Кремъл с потенциална политическа криза във връзка с жертвите сред руските наборни войници. Алаудинов се изявява като говорител на руската отбрана в Курска област, а руската информационна агенция ТАСС многократно е разпространявала изявленията му след украинското нахлуване.

 

Явните призиви на Алаудинов - широко популяризиран руски авторитет - към роднините на наборниците да спрат да се оплакват, към наборниците - да участват в бойни операции в граничната зона на Русия и към руските граждани - да приемат жертвите сред наборниците и другите военнослужещи, могат да изострят напрежението в руското общество и потенциално да застрашат стабилността на режима на Путин.





Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров е направил само ограничени публични изявления относно украинското нахлуване в Курска област, въпреки че Алаудинов и Спецназ "Ахмат" имат ясно изразена роля в руския отговор.

 

Руският президент Владимир Путин посети Азербайджан на 18 август, вероятно в опит да измести вниманието от украинското нахлуване в Курска област и да се представи като постоянно ефективен дипломат.

 

Реакцията на Кремъл на нахлуването на Украйна в Курска област подчерта как вътрешните приоритети на Кремъл все повече се ориентират към стабилността на режима, особено през последната година.





На 19 август руският президент Владимир Путин подписа указ, с който допълнително кодифицира неясната руска държавна идеология в руското законодателство, без да променя конкретно руската конституция.

 

Усилията на Путин да кодифицира конкретна идеология може да имат за цел да противодействат на собствените усилия на руската ултранационалистическа общност да създаде приета национална идеология.

 

Местната медия в Сахалинска област Sakhalin Media съобщи на 19 август, че граничната служба на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) в Сахалинска област и други федерални субекти в руските Далекоизточен, Северозападен и Севернокавказки федерални окръзи е възобновила наборната служба за първи път от неуточнен "дълъг" период от време.





Руските официални лица продължиха опитите да представят фалшиво Украйна като отговорна за липсата на преговори за прекратяване на войната.

 

Наскоро руските сили напреднаха край Купянск, Сватово, Покровск и Вухледар.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2323 |20.08.2024 Тръмп се зарече да изплати държавния дълг на САЩ и да намали данъците . 1| 2311 |20.08.2024 Започва обучение за работа със системата BG-Alert, служители на 42 общини ще вземат участие . 5| 2308 |20.08.2024 Пак въздушна тревога в Украйна, врагът атакува с "шахеди" редица области . 9| 2406 |20.08.2024 Започват консултации между партиите, няма ограничителен срок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads