Реклама / Ads
5| 2323 |29.09.2024 НОВИНИ

ISW: Западът е разтревожен от военната подкрепа на Китай за Путин

.
Източник: личен архив
Западните официални лица продължават да изтъкват усилията на Китайската народна република (КНР) да подкрепя руските военни усилия в Украйна.
 

За това предупреждават от Института за изследване на войната (ISW).

 

На 27 септември "Таймс" съобщи, че западни служители са разкрили, че неуточнена компания от КНР изпраща в Русия редица военни безпилотни самолети за тестване и евентуално използване от руските сили в Украйна.

 

Според съобщението западен служител е заявил, че компанията от КНР е подписала споразумението с Русия през 2023 г. и че има "ясни доказателства, че компании от КНР доставят на Русия смъртоносни оръжия за използване в Украйна".







"Таймс" съобщи, че западният служител е потвърдил доклад на агенция "Ройтерс" от 25 септември за тайната оръжейна програма на Русия в КНР за разработване на безпилотни летателни апарати за нападение с голям обсег за използване в Украйна.

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви на 27 септември, че около 70% от руския внос на металорежещи машини и 90% от вноса на микроелектроника идват от КНР и Хонконг и че Русия използва този внос за производство на ракети, ракети, бронирани превозни средства и боеприпаси.

 

Блинкън заявява, че действията на Китай не се "съгласуват", тъй като Пекин говори, че иска мир в Украйна, но позволява на компаниите от Китай да предприемат действия, които подпомагат руските военни усилия.

Пекин многократно се е опитвала да се представи като неутрален посредник във войната в Украйна, а продължаващите съобщения за помощ от Китай за военните усилия на Русия подкопават това твърдение.

На 28 септември украинските медии съобщиха, че неуточнени руски съпротивителни движения, в координация с украинското Главно управление на военното разузнаване (ГУР), са убили началника на 924-ия държавен център за безпилотна авиация на Министерството на отбраната (МО) на Русия полковник Алексей Коломейстев в Колома, Московска област.

 

Руското министерство на външните работи (МВнР) остро осъди на 28 септември извършеното от Израел "политическо убийство" на генералния секретар на Хизбула Сайед Хасан Насрала.

Наскоро руските сили напреднаха незначително в Курска област, но и край Купянск, Селидово и Вухледар.

Съобщава се, че Русия прилага законодателство, което позволява на руските власти да освобождават от наказателна отговорност обвинени в престъпления, ако обвиняемият подпише договор с руското Министерство на отбраната (МО).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2147 |29.09.2024 Кой ще е евентуален наследник на убития лидер на Хизбула? . 5| 10641 |28.09.2024 Израел обяви военна блокада на Ливан, проирански милиции - "всеки ционист в Бахрейн" за легитимна цел. Удари около Йерусалим . 21| 2533 |28.09.2024 Изборите в Австрия утре: Възможно ли е ситуацията с членството на България и Румъния в Шентен да се промени? . 1| 2651 |28.09.2024 Димитър Къцарков: Партията шах между Израел и Иран ще продължи, но Иран загубиха своята царица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads