Реклама / Ads
15| 7224 |14.09.2021 НОВИНИ

ИТН: Случилото се с Илиев е затворена страница, той не фигурира в погледа ни напред

.
Петър Илиев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Случилото се с Петър Илиев е затворена страница, той не фигурира в погледа напред на „Има такъв народ“.
 

Това коментира пред „Дневник“ главният секретар на партията на Слави Трифонов Виктория Василева в отговор на въпрос за фигури в евентуално ново правителство.

 

Припомняме, че Петър Илиев бе предложението на „Има такъв народ“ първо за правосъден, а след това и за вътрешен министър. Името му дори бе спрягано и за министър-председател на България.

 

Скандалното му нахакано поведение предизвика бурни обществени реакции. Междувременно бе обвинен и в плагиатство.

 

Случаят стана публичен след разследване на фейсбук групата „Правна лудост“, в която членуват студенти по право. Те разкриха, че книга на Илиев от 2015 г. съдържа около 40 страници почти идентичен текст с този в докторската дисертация от 2008 г. на работещата също в Юридическия факултет на СУ доц. Наталия Киселова. Трудът на Киселова, който впоследствие е издаден в книга, е на тема „Парламентарен контрол“.

 

Съмненията на студентите за плагиатство спрямо адв. Петър Илиев бяха свързани с книгата му „Компетенцията на Народното събрание“, издадена от „Нова звезда“ през 2015 г. Тя не може да бъде намерена по книжарниците. По-късно книгата отново се появи в продажба, но с 80 страници по-малко.

 

„Понякога трябва да създаваш правилата, ние се опитахме да покажем други правила, очевидно те не бяха възприети и може би затова в момента плащаме тази политическа цена и сме обругани и охулени от всички. Като че ли много бързо всички забравиха ГЕРБ, чекмеджетата, кюлчетата, пачките, много бързо „Има такъв народ“ стана удобния враг“, коментира още Виктория Василева.

 

Тя изрази надежда начинът, по който ще протекат разговорите за следващо правителство, да бъде напълно различен.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3926 |01.09.2021 Прокуратурата проверява сигнал, свързан с книгата на Петър Илиев . 14| 6147 |31.08.2021 Кузман Илиев: Прегръдката на ДБ с ГЕРБ е неизбежна . 18| 3991 |25.08.2021 Д-р Илиев: 15 минути в едно помещение са необходими за заразяване с ”Алфа”, с ”Делта” – 10 секунди . 4| 3374 |24.08.2021 Д-р Аспарух Илиев: Усложненията от COVID могат да продължат месеци наред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads