Реклама / Ads
3| 4688 |17.07.2014 НОВИНИ

Ивайло Калфин:Банковата криза бе предизвикана насила

.
Да се направи анализ на активите и пасивите. Да влязат в КТБ експерти.Да се обърнем към европейския банков надзор.Очевидно е, че БНБ не си свършил работата. Фактът, че прокуратурата опровергава БНП говори за некомтентност и на единия и на другия.Сега измислят супер сложни операции и накрая може тези, които имат задължения да си ги намалят, а хората да пострадат. Така коментира в "Лице в лице" по bTV Ивайло Калфин банковата криза.
 

Това е истинска криза, предизвикана насила. Ако институциите нищо не  бяха правили щеше да е по-добре, допълни той.

Алтернативата  е разписаната процедура, която да стане под надзора на европейска институция.Няма страшно за България. Трябва да искаме комисия, която да ни помогне в този случай.

Тази конструкция, която действаше една година, не устройва никога - нито властта, нито опозицията. И ръковоството на БСП осъзна, че ДПС поиска много власт.Когато Станишев каза, че има повече власт, ДПС се отдръпна...Ивайло Калфин припомни, че всичко онова, което АБВ посочи за безпринципната коалиция с ДПС се сбъдна - и за липсана на коалиционно споразумение и за програма.

За Кристалина Георгиева дойдоха предложения за еврокомисар откъде ли не. Имаше кампания да я посочим като български еврокомисар. Станишев е в неудобна позиция. ПЕС увисна в случая. Орешарски нямаше как да не подкрепи Красталина пред Юнкер. Правителството не си мръдна пръста да посочи консенсусен кандидат. Очевидно изборът ще мине през три правителства- това, служебното и новото.Досега трябваше да има консултации, кой ще е евркомисар между политическите сили.Това бе коментарът на Калфин за врътките около избора на български еврокомисар.

Накрая той се изказа скептично за работата на служебното правителство. Според него то не трябва да се занимава със стратегически проблеми, а да подготви изборите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6869 |16.07.2014 Първият шеф на Бюрото за финансово разузнаване: Няма симптоми за обща банкова криза . 12| 4642 |15.07.2014 Синдикатите: Банковата криза цели разчистване на сметки . 10| 4813 |15.07.2014 Л. Дацов: Кризата в КТБ е чисто политическа . 9| 4958 |14.07.2014 Радан Кънев: РБ е против специален закон за кризата в КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads