Реклама / Ads
22| 12257 |25.01.2024 НОВИНИ

Иван Бакалов: Не се очаква розово путинистко бъдеще. Нищо няма да е както преди

.
Иван Бакалов
"Надеждите сега са в Тръмп. Непобедимата червена армия не можа, та Тръмп ще донесе победата", пише журналистът.
 

Иван Бакалов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 

 

Почитателите на днешна Русия и на Путин още се заблуждават, че е възможна победа. Вече две години война, краят не се вижда. Колко още жертви иска Путин, за да победи?






Целият свят се убеди, че той е далеч по-голям авантюрист от някогашното Политбюро на ЦК на КПСС и тогавашните генерални секретари.


И успя да сталинизира отново руското общество. Там по селата слагат табла със загиналите герои на фронта в Украйна. Като навремето: За родину, за Путина!


Надеждите сега са в Тръмп. Непобедимата червена армия не можа, та Тръмп ще донесе победата.


Опитваме се да си го представим - идва Тръмп, спира военната помощ за Украйна, Путин настъпва, взима си още 20% от територията, минира я и заживяват в мир и благоденствие. ЕС премахва санкциите, Германия пак пуска Северните потоци, Франция хвали Путин, той доволен си стиска ръката с европейските лидери, и т. н.


А? Ще стане ли?






Санкциите няма изгледи да паднат. Западна Европа трайно си ориентира икономиките да работят без руски горива, войната даже даде тлъсък на нови технологии и източници на енергии.


Нищо няма да е както преди.


И очакванията за Тръмп са химера. Предишния път като спечели изборите, имаше надежди за подобряване на отношенията между САЩ и Русия, но нищо такова не стана. Само се каниха взаимно на посещения в Москва и Вашингтон, но това така и не се случи. Само кратка среща на международни форуми.
И сега дали ще спечели Тръмп или Байдън, или някой по-млад - нищо няма да се промени.


А и Тръмп, и Байдън са на преклонна възраст. Путин с каквито и сибирски илачи да го тъпчат, също е на възраст и не е вечен.


Не се очаква розово путинистко бъдеще. Нов световен ред, на който той да е господар.






Трябва да погледнем през призмата на всичко това какво става вътре в България. Войната на Путин уплаши хората и направи така, че проруските настроените вече са стабилно малцинство, въпреки всички али-бали по медиите.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5083 |25.01.2024 Депутатите приеха да има вятърни електроцентрали в Черно море - нямало риск за рибари и туристи . 4| 8001 |25.01.2024 Нов начин на екзекуция в САЩ: С азот умъртвяват съучастник в убийство . 3| 6704 |25.01.2024 Стилиян Петров: Шайката на Борислав Михайлов ще опита да смени легитимния президент на БФС . 4| 4801 |25.01.2024 Съветът за сигурност на ООН свиква извънредно заседание за сваления Ил-76

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads