Реклама / Ads
68| 5568 |12.12.2012 НОВИНИ

Иван Костов отрече да е убиецът на СДС

.
Лидерът на ДСБ Иван Костов
“Нищо не дава толкова сила на властта, колкото мълчанието”. С този цитат на Леонардо да Винчи лидерът на ДСБ Иван Костов призова премиерът Бойко Борисов и Сергей Станишев да се изправят на дебат един срещу друг и заявят своите аргументи “за” и “против” развитието на атомната енергетика в страната.
 

“Да се сблъскат аргументите и хората да кажат кой е прав и кой не е”, каза Иван Костов в сутрешния блок на БНТ и допълни, че ако това не стане, хората ще се обезверят, ще видят, че нищо не зависи от тях.

“Ние не сме против ядрената енергетика с изграждането на нова АЕЦ”, а сме против въпроса "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа", каза още той. Защото можеш да бъдеш "за" развитие на ядрена централа като се удължава срокът на действие на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" или се изгради нов реактор от ново поколение.
 
Костов захапа и правителството на Симеон Сакскобурготски, което излъгало, че през 2010 г. България ще внася ток от чужбина. Според него това не се е случило и дори вътрешният продукт се увеличил повече от два пъти със същото количество електроенергия. Пред България, освен че не се очертава криза, ние дори изнасяме електроенергия, посочи Костов.  

Иван Костов отхвърли категорично тезата на Бойко Борисов, че е “убиец на СДС”. “Сюжетът е ясен, развръзката е ясна. Всичко е очевидно. Всичко завърши с нов позор на СДС”, обясни Костов видимо доволен от отговора си на въпроса. Според него сагата около избора на конституционен съдия е унижение и за правораздавателната система в страната и за политиците.

Ако Борисов е казал, че Екатерина Михайлова е ходила в неговия кабинет да се моли да стане конституционен съдия, той пак е излъгал, опроверга твърдението Костов.

Колкото до състоянието на държавата Иван Костов коментира: Истинската причина хората да изгубят доверие, да се отчаят, разочароват, да се откажат да имат деца и да напускат страната е, че България нямаше антикризисни политики и че пазарът ни е монополизиран. Реформите в България останаха незавършени в последните три управление – това е причината, поради която страната изгуби посоката, заяви Костов и допълни, че това е и причината, поради която ДСБ не подкрепя Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5291 |10.12.2012 Костов почва преговори с Нейнски . 105| 11212 |10.12.2012 Цветанов: Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов се съюзяват за изборите . 23| 6191 |10.12.2012 Костов ще търси сметка на Борисов . 92| 5672 |09.12.2012 Костов казва Да на Надежда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads