Реклама / Ads
0| 3036 |23.02.2023 НОВИНИ

Иван Таков: Само частично беше възстановена справедливостта относно цените на превозните документи

.
Иван Таков и Милка Христова
С процедурни хватки докладът на БСП за връщане на най-предпочитаните от гражданите документи за превоз в столичния градски транспорт не беше допуснат за разглеждане на днешната сесия на СОС.
 

Справедливостта относно цените на превозните документи в столичния градски транспорт беше само частично възстановена днес. Това коментира председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Общинските съветници от БСП подкрепиха предложението за връщане на едномесечната карта за една линия, тъй като това беше основна промяна в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община, включена и в техния доклад. С процедурни хватки обаче докладът на социалистите, внесен още на 19-ти януари, не беше допуснат за разглеждане на днешната сесия на СОС.

 

"Този отказ нашият доклад да бъде включен в дневния ред за днешното заседание на Столичния общински съвет е поредният опит за изземване на политическата инициатива от страна на управляващите. Същите тези управляващи, които на 21 юли миналата година приеха Наредбата, предизвикала справедливия гняв на гражданите в София, сега се състезават един през друг да предлагат промени в нея, за да прикрият грешките си, коментира Иван Таков. - Преди 7 месеца, когато беше приета Наредбата, групата на БСП, отчете обществения интерес, и не я подкрепи. Тогава много ясно казахме какви са недостатъците в нея и на сесията на 21 юли настоявахме най-предпочитаните от гражданите превозни документи да бъдат оставени. Сред тях бяха едномесечната карта за 1 линия, запазването на цена от 1,60 лв. на билета, продаван от шофьора на превозното средство и талона за 10 еднократни пътувания с цена 12 лв., както и да отпадне глобата за валидация. Тогава мнозинството в СОС не ни подкрепи, ние предупредихме какво ще се случи в началото на тази година при влизане в сила на Наредбата и се оказахме прави".

 

Иван Таков и заместник-председателят на групата на БСП в СОС Милка Христова бяха категорични, че ще се борят внесеният доклад на социалистите да намери място в дневния ред на следващата сесия на СОС и да бъде разгледан.

 

"На днешната сесия предложихме и настоявахме да отпадне необходимостта от валидиране на превозните документи в градския транспорт, каза Милка Христова. - Това е една от промените в Наредбата, която сме включили в нашия доклад. Предложихме валидацията да остане само за билетите за време - "30 плюс" и "60 плюс", тъй като тя удостоверява, че пътникът наистина е използвал превозното средство. На днешната сесия обаче то дори не беше разгледано. Гласувано и прието беше само да отпадне глобата от 3 лв. за липса на валидация, а самата валидация да остане. В резултат от това се получи нонсенс. Имаме задължение, което обаче не е скрепено със санкция. Това означава, че то вече не е задължение, а е пожелание. След като отпада билетът от 3 лв. като санкция за липса на валидация, всичко зависи от волята на гражданите. Нека да имат предвид, че ще валидират документите си, само ако имат желание за това".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3063 |23.02.2023 Прокуратурата се самосезира за заплахите срещу Иван Динев - Устата . 6| 3094 |23.02.2023 Виолета Комитова: ”Български възход” ще се яви самостоятелно на изборите . 2| 3498 |22.02.2023 Б. Бонев: Не участвам в обединението на ПП и ДБ. Ще се явя само на местните избори. София може да бъде Виена . 11| 3339 |22.02.2023 Радев от срещата на Б9: Загрижен не само да бъде спряна войната, но и за спечелването на мира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads