Реклама / Ads
15| 4475 |23.01.2022 НОВИНИ

Иво Христов: Радев бе нарочван за човек на Москва, после за натовец. А той се придържа към националния интерес

.
Иво Христов
”В хода на своя мандат Радев позна всичко: в началото беше нарочван за човек на Москва, в края на мандата пропагандата се опитваше да го изкара триморец, натовски генерал. Така се случва с редките български политици, които се придържат към националния интерес”. Това заяви евродепутатът Иво Христов.
 

Аз се надявам Румен Радев да остане верен на прицнипите, които заяви - солидарност, справедливост, законност, суверенитет, които мисля, че бяха оценени от българския избирател, който поднови пакта на доверие с президента въпреки масираната кампания за дискредитиране, на която той бе обект в продължение на 5 години, посочи бившият началник на кабинета на Радев пред БНТ началото на втория мандат на президента.


Добави, че президентът много ясно е казал, че служебните правителства са вече в миналото и управляващото мнозинство в момента носи пълната отговорност за управлението.


"В България често всичко, и битовите дела, та чак политическите се тълкуват през призмата на "свой човек", каза евродепутатът.


Подчерта, че чрез КСНС Радев е коригирал ентусиазма на премиера Кирил Петков, за срок от 6 месеца за падане на българското вето за РСМ. Никой не е давал мандат за подобен срок и това обещание вече няма сила.


"Планът за възстановяване е много по-малък залог от нашата многовековна история, идентичност, език и култура, тъй че в списъка с приоритети ние първо трябва да защитим себе си като бъдещо присъствие в света и на картата на Европа", смята Христов.


Споменаването на имената на Радев и Петков в реч на Джо Байдън е знак на добро отношение, но българският народ суверенно избира своите управляващи и не трябва да подценяваме демократичните процедури и факта, че ние сами решаваме кой да ни управлява, каза още Христов.


"В хода на своя мандат Радев позна всичко: в началото беше нарочван за човек на Москва, в края на мандата пропагандата се опитваше да го изкара триморец, натовски генерал. Така се случва с редките български политици, които се придържат към националния интерес", коментира той.


Призванието на президента не е да извършва конституционна реформа, заяви Христов. Добави, че не е запознат с проекта на Румен Радев за конституционни промени, но не смята, че те ще са нещо сензационно или извън рамките на традиционната парламентарна република.


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 14439 |23.01.2022 Опозиционерката Десислава Атанасова пак мята искри по Радев и правителството, Борисов никого не изял . 9| 3402 |22.01.2022 /на живо/ Радев потегли към втория мандат . 20| 3533 |22.01.2022 Александър Маринов: Радев реагира категорично и държавнически спрямо Русия . 7| 3438 |22.01.2022 Политолог: Радев може да се дистанцира от кабинета, ако започне да трупа негативи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads