Реклама / Ads

14| 19847 |27.07.2019

Източници на Либерта от САЩ: 100% Борисов подава оставка!

.
Източник: БГНЕС
За Борисов е най-важен изборът на главен прокурор, това да бъде Иван Гешев и ще подаде оставка. Последната дата за номинация на кандидати за главен прокурор на Република България е 29 юли 2019 г., а Иван Гешев ще бъде единствената кандидатура за този изключително важен за бъдещето на България пост.

След тази дата се очаква инспириране на протести, които да послужат като мотив за оставка на правителството. Филм, който вече гледахме през 2013 г. с номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Мотивът на премира ще бъде подплатен и с отслабената управляваща коалиция. Не случайно вицепремиерът Томислав Дончев вече публично заговори, че не се изключва провеждането на предсрочни парламентарни избори.

 

ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА ОСТАВКА НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ И КОГА ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

 

Фактология:

 

Законопроект за изменение и допълнение на закона за държавния бюджет

19/07/2019 - внесен (зала първо гласуване)

19/07/2019 - внесен (зала второ гласуване)

19/07/2019 - обсъждане (зала първо гласуване) - Пленарно заседание

19/07/2019 - обсъждане (зала второ гласуване) - Пленарно заседание

19/07/2019 - приет (зала първо гласуване)

19/07/2019 - приет (зала второ гласуване)

 

Чл. 88. (1) Законите се обсъждат и приемат с две гласувания, които се извършват на отделни заседания. По изключение Народното събрание може да реши двете гласувания да се извършат в едно заседание. (2) Другите актове на Народното събрание се приемат с едно гласуване. (3) Приетите актове се обнародват в "Държавен вестник" не по-късно от 15 дни след приемането им.

 

Чл. 101. (1) В срока по чл. 88, ал. 3 Президентът може мотивирано да върне закона в Народното събрание за ново обсъждане, което не може да му бъде отказано. (2) Народното събрание приема повторно закона с мнозинство повече от половината от всички народни представители. (3) Повторно приетият от Народното събрание закон се обнародва от президента в 7-дневен срок от получаването му.

 

Обърнете внимание! Срокът за налагане на вето е 3.08.2019 г.

 

Ако президентът наложи вето на 3.08. 2019 г., трябва ново заседание на НС. Законопроектът трябва да се приеме с мнозинство 1/2 от ВСИЧКИ народни представители. Но не е сигурно, че ще бъде събрано необходимото мнозинство от депутати - 121, които ще гласуват против ветото. Затова спасението е оставка.Б. си мисли че така ще излъже аммериканците и ще му се размине.

 

За Борисов подаването на оставка по обясними причини ще бъде акуратно използвано пред "белоглавите орли" с предтекст, че при нови избори ще е сигурен за мнозинството в парламента за отхвърляне на ветото и за приемане на раздутия бюджет за F-16. По този начин ще бъде спечелено време и обясненено забавянето на поетия ангажимент.

 

Обърнете внимание на датата 15.07. 2019 г.. На нея Министерски съвет взима решение за законопроектите и НА СЪЩАТА ДАТА ВСС обявява процедурата за избор на Главен прокурор. Тя е съгласувана със презокенаксите ни партньори - "оставате ни да си сложим главен прокурор, купуваме самолетите".

 

ОТ ИЗВОРА

 

Презокенските източници на "Либерта"" са категорични, че след преодоляване на ветото на президента Румен Радев за F-16 , след окончателната номинация на Гешев за главен прокурор, Борисов ще подаде оставка. След месец септември се очакват разкрития от външен орган за гранд корупцията в България, а също така по RIKO вече има съществен напредък по наказателната му част и ще бъдат повдигнати обвинения от Нюйорската прокуратура на длъжностни лица в България. Освен това, скандалите които се очакват в тази връзка, допълнително ще сринат електоралния им потенциал на партия ГЕРБ, която губи гласове и върви надолу, а в същото време БСП не е консолидирана, тя е почти без средства за местните избори, а едни избори две в едно изискват голям паричен ресурс, които няма откъде да набави.

 

И поради тези съображения, относно финансово слабата опозиция, моментът за оставка на правителството и предсрочни избори 2 в 1, е идеалният момент момент за ГЕРБ и премиера. Още повече, че партия ГЕРБ е мобилизирана и активирана за местните избори, което е предпоставка с положителен знак за провеждането и на предсрочни парламентарни избори заедно с тях.

 

Според  източниците от САЩ премиерът е обсъдил оставката си в тесен кръг - с Томислав Дончев, Горанов и Дариткова.


Ако плащането по F-16 закъснее, ще почнат разкритията и санкции, които отново ще доведат до предсрочни парламентарни избори. Но тогава ГЕРБ няма да могат да могат да вкарат дори 50 депутати в Народното събрание. Поради тази причина се очаква премиерската оставка да се случи след като Иван Гешев бъде обявен като единствената номинация за поста Главен прокурор на Република България, което е заложено като последната дата за нови номинации във ВСС - 29 юли 2019 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Борисов: Аз в живота си борч не съм правил 32| 4866 |27.07.2019 . Херо за бг-футбола: Не вярвам от срещата на Борисов с босовете да има резултат 2| 3617 |27.07.2019 . Корнелия Нинова отказа да коментира номинацията на Гешев, защото само Борисов командорил ВСС 15| 5239 |24.07.2019 . Бойко Борисов кръсти внуците си 15| 4357 |21.07.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ