Реклама / Ads
26| 17558 |19.09.2021 НОВИНИ

Да изваем Борисов от восък в Музей на лъжата и корупцията

.
Във Варна вече имаше восъчен Борисов до восъчни Путин и Сталин...
Лъжата трябва да получи заслужено място в рекламните кампании за привличане на туристи в България. От горе до долу всички българи лъжат. С повод и без повод. За великата ни история, близкото ни минало и настоящето ни. Например Бойко Борисов като каже „Добър ден“, погледни слънцето. Това се знае от години, но той продължава в същия дух и все още се намират шарани, които с удоволствие налапват кукичката. Позорно поведение, но факт.
 

На Перперикон се кълне, че никога, ама никога не е казвал, че ще се кандидатира за президент. Преди година и половина по същият категоричен начин твърди, че след като свърши с премиерството – това вече е факт – ще се кандидатира за държавен глава.

 

Тея са ми ги подхвърлили тия кюлчета, бе! Немам такива кюлчета, - цепи въздуха той, а някакви мушици край него му ръкопляскат възторжено. Кретени, какви други да са тези същества? Те знаят, че лъже, но го аплодират. Севда разтяга хищна усмивчица – кампанията върви, идиотите са налапали кукичките. Тъжното е, че се вижда как и проф. Николай Овчаров се усмихва подкрепящо. Дали ученият вярва на борисовите лъжи? Не, разбира се, но е солидарен. Защото може би има полза. Всички останали и те заради това ръкоплещят и хихикат – точат лиги за гепене, ако Бате се върне на бял кон…

 

Досущ същата картина се повтаря в Провадия. Там Борисов кълне президента Радев, че бил диктатор, бил корупиран и крадял от хазната. Наобиколилите го разтягат усмивки. Е как, бе, тъпанари и случайници, може президента да бъде диктатор като е с толкова орязани и представителни правомощия? Как, като няма дори символичен допир до парите на държавата? Дори по време на служебни кабинети. Почти 12 години именно Борисов изпразваше хазната, раздаваше милиарди на близки лица и фирми, сдуши се с главния прокурор, държеше всички служби и останалите институции, вземаше еднолични решения, не стъпваше в парламента и по телефона или с есемеси разпореждаше какво да гласуват гербаджии в НС. Ето това е диктатор и сатрап. Колко грама мозък трябва да имаш, за да вярваш на брътвежите на един човек с патологични амбиции към властта? Или още по-лошо: да се правиш, че му вярваш, за да извлечеш някакъв келепирец!

Досущ като цветарка всеки ден от екрана ни облъчва ухилената физиономия на Росен Плевнелиев. Невероятно е, как този човек не си дава сметка за досадата, която излъчва. И каканиже: за няколко месеца представи като най-подходящи за президент Кристалина Георгиева, след това Петър Стоянов, после Томислав Дончев, айде и Екатерина Захариева включи в списъка – все обединители и кристално чисти хора. Самият той бил канен от Борисов, но отказал от скромност, милия… Нито дума за тоталния провал на управлението на ГЕРБ, на неговия престой на „Дондуков“ 2, когато участва в заверата по фалирането на КТБ и пр. Що за…, - не намирам по-щадящо определение,- трябва да си, за да нямаш грам самооценка и да бълваш нелепици, които издават единствено унизителни зависимости…  

 

Въобще как е възможно да хвалиш трите управленски мандата на Борисов и ГЕРБ, при положение, че през цялото това време страната е последна по всички показатели за качество на живот и здравеопазване и първа по смъртност, заболеваемост, неграмотност, корупция, липса на върховенство на правото и т.н. Не просто лъжеш, човече, извършваш престъпление, манипулирайки и заблуждавайки хора, които по някакви причини все още вярват в институциите, една от които си представлявал.

 

Симпатично е да се пъчим, че траките са били център на вселената, че шопската салата е българско откритие, както и суджука, ракията, кебапчето, сиренето. И българките били най-красиви, а българите супер мачовци, децата ни най-умни. Не е вярно или е доста пресилено, но не носи щети. Мълчим обаче, че възрастните хора у нас са най-бедни в Европа, а демографската криза е най-жестока у нас.

 

В Чехия вече съществува туристически маршрут, по който показват на чужденците места, които са свързани с големи корупционни скандали. Наплив от желаещи отчитат туроператорски фирми. Можем да се поучим от този опит, като допълним маршрутите за корупция с места, където са изречени невероятни лъжи. Лъжи, оказали влияние за сриването на ценностната система, морала, моралната деградация и пр. ЦУМ не стана Национален исторически музей, но може да стане музей на корупцията и лъжата – доста обитатели на съседни сгради ще намерят място в богатата експозиция. Фантазията ми не стига да си представя колекцията от восъчни фигури на наши великани в лъжите, някои от които постигнали международна известност.

 

Наскоро известен медик сподели, че бившият шеф на правителствена болница често послъгвал, но го правел професионално. Въпреки това най-сериозната му лъжа можела да издържи максимум до шест месеца. Разказах това на друг мой познат, който моментално репликира, че бившият премиер няма авторска лъжа, която да издържи повече от 6 минути. Феноменалното е, че въпреки това управлява години наред и още има хора, които му вярват. Което означава, че сме първи по лъжци, защото сме първи и по брой глупаци.

 

Като не можем да разкараме мошениците, лъжците и крадците от живота си, поне да проявим чувство за хумор. Може пък и туризмът да живне.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 11645 |18.09.2021 Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидат-президентът на ГЕРБ . 37| 11947 |18.09.2021 Борисов: Ние златни кюлчета нямаме, нарисуваха ни ги . 11| 8138 |17.09.2021 Адв. Василев: Нов политически проект ще спре връщането на Борисов на бял кон . 4| 3612 |17.09.2021 Страхил Делийски: Най-логично е Борисов да е кандидат-президентът на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads