Реклама / Ads
3| 5986 |18.11.2015 НОВИНИ

Извънредно! Престрелка в Париж между полицаи и терористи

.
Париж
В северното парижко предградие "Сен Дени" се води престрелка от няколко часа. По непотвърдена информация се извършва щурм в 9-етажна сграда, където са се барикадирали терористи. По последна информация има двама ранени полицаи и убити терористи. Сред терористите може да е Абу Омар / Абделхамид Абауд/, организаторът на касапницата преди няколко дни. Той е белгиец от марокански призход.
 
Очевидци съобщават, че се чуват изстрели и експлозии от около 04.30 тази сутрин. Престрелката е продължила близо два часа. По последни данни сред барикадиралите се терористи може да са и организаторите на кървавия атентат.  На мушка е и девети терорист, участвал в атентатите на 13-и ноември. От полицията призовават местните жители да останат по домовете си, съобщава Нова телевизия. районът е отцепен тотално.

Според френски медии може да има убити терористи. Към 6,30 ч. българско време над северните части на Париж се е появил и хеликоптер.В момента се водят преговори.

Стадионът "Стад де Франс", където се самовзриви един от терористите при кървавите атаки в петък, се намира именно в квартала "Сен Дени". В предградието живеят над 100 000 души. Повечето са имигранти. Той е един от най-бедните райони край Париж.

В момента част от жителите на предградието са евакуирани в общината. Училищата не работят. Спрян е градският транспорт. Сен дени е само на 2 км. от Стад дьо Франс. Властите на Сен Дени призоваха хората да не излизат от домовете си. Заместник-кметът на Сен Дени Стефан Пьо успокои гражданите, че стрелбата и експлозиите, които чуват, не са ново терористично нападение, а част от полицейската операция.

По-рано вчера бе съобщено, че френската полиция е открила мобилен телефон, използван от един от терористите в Париж, съобщи Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс и ТАСС. В телефона имало съобщение: "ОК, ние сме готови".

По-рано британското издание „Индипендънт" съобщи, че френската полиция е открила хотелски стаи и апартаменти, вероятно използвани от атентаторите, които са участвали в кървавите нападения във френската столица в петък.

Салах Абдеслам, който е издирван от властите в цяла Европа, е използвал кредитната си карта, за да наеме две стаи в хотел в Алфортвил - предградие на Париж, дни преди нападенията. Предполага се, че най-малко двама негови съучастници, или атентатори, са пристигнали два дни преди нападенията в хотела, който обаче не е снабден с охранителни камери.

Френските власти издирват втори пряко замесен в атентатите човек

Според френското издание „Le Point", което е получило достъп до стаи 311 и 312, в тях е имало спринцовки и шишета, остатъци от пица, а матраците на леглата са били преобърнати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4197 |17.11.2015 Сигнал за бомба край Айфеловата кула в Париж . 0| 4253 |17.11.2015 Арестуваха в Германия две жени и един мъж за атентатите в Париж . 3| 4300 |17.11.2015 The Guardian: В Сърбия е арестуван мъж с паспорт на атентатор от Париж . 9| 7920 |17.11.2015 С. Николов: Война с арабския свят бе целта на атентата в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads