Реклама / Ads
3| 2283 |14.10.2024 НОВИНИ

Извънредно заседание на СОС в четвъртък: Изслушват Васил Терзиев заради задръстванията в София

.
Източник: БГНЕС
Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание на градския парламент, на което Васил Терзиев да бъде изслушан по искане на ГЕРБ-СДС, въпреки че според него задръстванията не са ново явление в града.
 

Извънредното заседание на СОС ще се проведе в четвъртък от 10.00 часа.

 

„Съгласно Правилника за работа на съвета, при искане от 1/3 от общинските съветници, съм задължен да свикам извънредна сесия. Относно мотивите на колегите от ГЕРБ – искането кметът Васил Терзиев да бъде изслушан пза задръстванията в столицата – трябва да отббва ележа, че няма никаква извънредна ситуация. За съжаление, поо въпроса литическата реторика в разгара на предизборната кампания пречи на някъде изслушан пза задръстванията в столицата – трябва да отббва ележа, че няма никаква извънредна ситуаои съветници да осъзнаят кой управлява София в продължение на близо две десетилетия", мотивира се Петров и продължава:







"Трафикът в града не е резултат от последните месеци, а следствие на години липса на адекватни мерки. Пример за това е нерехабилитирането на ключови рингови булеварди, което би облекчило автомобилния поток; недостатъчното развитие на градския транспорт като ефективна алтернатива на автомобилното движение; както и непълната и несъгласувана с визията за устойчиво развитие веломрежа. От първия ден на нашето управление започнахме да работим за намирането на решения на тези натрупани с времето проблеми. Задръстванията в София не са ново явление, свързано с встъпването в длъжност на кмета Терзиев", казва още председателят на СОС и се обръща към ГЕРБ-СДС:

 

"Затова бих препоръчал на колегите от ГЕРБ да предложат изслушване на г-жа Йорданка Фандъкова, която да даде отговори за това, защо в продължение на толкова години, докато беше кмет, не бяха извършени необходимите реформи за облекчаване на трафика“, коментира още Цветомир Петров. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2285 |14.10.2024 66 секции за гласуване ще има в Германия за вота на 27 октомври, 5 са секциите в Берлин . 3| 2399 |14.10.2024 Георги Стефанов за ПВУ: Омагьосан е кръгът. Възможно най-глупавото решение е България да продължава да се инати . 1| 3304 |14.10.2024 БГ тол и МВР: Автоматичен контрол на застраховките и техническите прегледи на автомобили . 0| 2243 |14.10.2024 Израелски магнат Бени Щайнмец задържан в Атина по искане на Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads