Реклама / Ads
0| 10184 |29.05.2022 НОВИНИ

Изведнъж, без основателна причина, украинските бежанци започнали да се отказват от настаняване

.
Източник: БГНЕС
До последно, до вчера са минавали екипи, твърдяха, че пътуват и че приемат последващото настаняване. Какво се случи днес – украинците, които трябваше да се качат в автобусите, вече пред хотела и изведнъж, без някаква основателна причина, започнаха да се отказват от настаняване.
 

Това съобщи на брифинг в Бургас председателят на Агенцията за бежанците Марияна Тошева.

 

Днешното преместване с организиран транспорт на украински бежанци от Варна и Бургас на практика се провали. На варненската гара от очакваните 250 души дойдоха петима, а в Бургас - от завилите желание за преместване 300 души се явиха 57.

 

Информация за намеренията на бежанците от Украйна е събрана чрез анкета. Над 40 хил. от тях са попълнили въпросника.

 

По данни от „Гранична полиция“ над 5200 украинци са напуснали страната ни през последните два дни. Предполага се, че повечето от тях се връщат в Украйна, в по-спокойни райони.

 

„За съжаление е факт хабене на ресурс – човешки и финансов. Това е като с фалшивите сигнали на тел. 112“, коментира Тошева.

 

Като краен вариант, при изчерпване на местата за настаняване на украинските бежанци в държавни бази, те ще бъдат приети в бежанския център в Елхово, който разполага с 1750 места, предупреди шефката на Агенцията за бежанците.

 

„Това е най-фаталния вариант, не искаме са прибягваме към него, но заради капризи може да се наложи“, допълни Марияна Тошева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4332 |11.07.2018 Искрен Веселинов: Има неоснователна и агресивна кампания срещу Султанка Петрова . 12| 8562 |28.01.2014 Боряна Димитрова: Истерията срещу нас е неоснователна . 9| 6720 |09.06.2012 Краят на света ни връхлита изведнъж, не постепенно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads