Реклама / Ads
15| 4636 |17.02.2015 НОВИНИ

Жълтина били приказките, че Лукарски е негоден за министър

.
Божидар Лукарски
Абсолютна жълтина са приказките, че не съм годен за министър. Човек, когато се опитва да си върши работата, нормално е да има врагове. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в сутрешния блок на bTV.
 
За пътуването ми до САЩ не са ми били отпускани 1,5 млн. лева за пътувания. Това са средства за самолетни билети на три министерства. С колегите министри работя перфектно, увери Лукарски. Кой е настроен срещу мен не знам - кучетата да си лаят - керванът си върви. С министър Калфин работим добре. Аз съм министър на бизнеса и се грижа за интересите на бизнеса. Последното ми служебно пътуване беше в Азербайджан. Очакваме делегация оттам, която възнамерява да инвестират в страната ни. Знаете, че страната е производител на петрол.

Относно критиките, че българският бизнес е в тежко състояние, министър Лукарски посочи: Аз си говорих с българи в САЩ, които ми споделиха, че бизнесът им се развива успешно. Основната ни сила са нашите IT-специалисти. Дефицит на този тип специалисти има не само на вътрешния пазар, но и на световния. Не достигат 10 000 служители в страната ни. За 100 дни управление получих оценка 5 от колегите си от РБ. Премиерът не е давал оценка на нито един от министрите. За скандалите, които бяха създадени, той ги коментира с усмивка. на въпрос кога РБ ще си изберат лидер, министърът на икономиката посочи: Лидер не се избира, той се изработва. Липсата на такъв няма да ни разедини преди изборите. Ние отиваме заедно като Реформаторски блок, както и досега.

Изборът на Янко Станев за лидер на СДС-Варна, Лукарски коментира така: "Синият Пеевски" хората са го избрали. НИС на СДС във Варна ще повтори изборите си, за да се избегнат спекулации. Става дума за градски председател на Варна. Янко Станев е известно име в дясно, той бе избран на мястото на човек, който не си вършеше добре работата. Аз не стоя зад никой избор, който е проведен по устава на СДС, увери Лукарски. Критиката на г-н Радан Кънев не я приемам, това си е негово мнение. Той не е част от СДС и неговото мнение няма значение. Имаме в РБ цяла партия, която е била в ДПС, но ние не ги критикуваме.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4261 |16.02.2015 Само 20 българи в Украйна са мобилизирани . 16| 4926 |10.02.2015 От ДРОМ скочиха на Калфин, предложенията му били противозаконни . 23| 5222 |10.02.2015 "Червеи"-те били мръсна постановка, заяви Йовчев . 6| 4805 |06.02.2015 Алексис Ципрас забрани служебните автомобили на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads