Реклама / Ads
7| 4435 |21.06.2016 НОВИНИ

Жельо Бойчев: Управляващите теглят милиарди дългове, но за учителите няма нищо

.
Жельо Бойчев
”Управляващите може да изтеглят 16 милиарда дълг, може да намерят 1 милиард за дефицити в енергетиката, милиард за саниране, 2 млрд. и повече за модернизация на армията, но за учителите пари няма”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев.
 

По думите му, събирането на толкова много учители в зала Арена Армеец е било едно представление, което е нямало никакъв смисъл. „Главното действащо лице - вицепремиерът Меглена Кунева си направи ПР акция. Твърдението, че учителите ще получат заслужено възнаграждение бе опровергано от премиера Бойко Борисов и финансовия министър. Не мога да си обясня как работи това правителство. За това, то час по-скоро трябва да си отиде”, категоричен бе Бойчев.

 

По повод Изборния кодекс, народният представител на левицата заяви, че кодексът на Мая Манолова, никога не е бил толкова оспорван. Той каза също, че процедурата за приемането на ИК сега е пример за това как работи Народното събрание. „Да започне приемането на документа и в процедурата на самото приемане да се обяви, че ще се коригира с разпоредби, да приемеш законопроекта и в деня на обнародването да вкараш нови изменения, не е нормално”, коментира той. Бойчев обясни каква е позицията на БСП. „Не може, когато не подкрепиш мотивите на президента, след това да гласуваш „за” кодекса”, обясни Бойчев.

 

По повод електронното гласуване, народният представител каза, че се спекулира с темата, защото няма техническа възможност за реализирането му. Той изрази мнение, че с този тип гласуване няма да се избегне контролираният вот. По думите му е нужно да се направи електронно правителство, което в пъти ще улесни гражданите.  


За КЗК, Жельо Бойчев обясни, че сега комисията работи по начин, по който да удовлетворява премиера Бойко Борисов, за да може той да си управлява обществените поръчки. „За съжаление на това правителство не са им необходими реформи, които работят”, категоричен бе Бойчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4620 |13.06.2016 Управляващите опровергаха информация за спрени европари за земеделие . 7| 4268 |12.06.2016 Жельо Бойчев: Даваме Закона за образованието на Конституционния съд . 10| 4139 |02.06.2016 Жаблянов: Брадвата на управляващите се стовари върху най-квалифицираните в образованието . 16| 4806 |28.05.2016 Жельо Бойчев: Ще развенчаваме митовете за успешното управление на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads