Реклама / Ads
0| 4627 |30.04.2020 НОВИНИ

Жена с COVID-19 издъхна в Плевен, възрастен мъж от Гара Орешец също

.
В Плевен е регистриран първи случай на починала жена в Спешна помощ с положителна проба за коронавирус - пациентката не е лекувана в болницата. Това съобщи за Момчил Цветков - говорител на Университетската болница УМБАЛ ”Д-р Георги Странски”.
 

"Жената е приета по спешност в Спешно приемно отделение в много тежко състояние, като е чакана от подготвен за целта екип", посочи Цветков. Интубирана е веднага, на място, но въпреки усилията, медиците не са могли да я спасят, допълни той.

Пробата й за коронавирус се е оказала положителна. По думите м,у жената - на 43 години, е била с множество заболявания, а състоянието й се е влошило много бързо.

 

В момента в УМБАЛ - Плевен лекуват 16 пациенти с COVID-19 в инфекциозна клиника, и двама в интензивно отделение. Две от пациентките - на 40 и на 50 години, са излекувани от инфекцията и са изписани вчера, като са поставени под домашна карантина за 28 дни.

 

В лечебното заведение са установени два случая на медицински лица с коронавирус. Лекар и медицинска сестра от отделението по хемодиализа са имали контакт със 77-годишен пациент, който бил на хемодиализа, без симптоми за новия вирус. В последствие се е оказал с положителна проба. Медиците са в добро състояние и са на домашно лечение под карантина, добави ДарикНюз.

 

"През вчерашния ден са установени 13 носители на вируса в област Плевен", заяви д-р Атанас Гарев - директор на РЗИ в Плевен. Той подчерта, че един от приоритетите им е да опазят здравето на медицинския персонал, за да има кой да се грижи за засегнатите от пандемията. Според него, засега за региона на Плевен се справят добре.

 

 

Още един мъж с положителна проба за коронавирус почина в Дома за стари хора във видинското село Гара Орешец. Общият брой на заразените там е 15, трима от които са служители. Мъжът е втория починал за последните два дни. Той е на 73 години. Бил е настанен във видинската болница. Именно този мъж беше заразен в Отделението по неврология в лечебното заведение и след това върнат в дома, където покрай него се заразиха и останалите домуващи и персонал. Мъжът е имал и няколко съпътстващи заболявания и тежък инсулт.

Междувременно във Видин се увеличава и броят на заразените медици. Те вече са 37.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4319 |30.04.2020 МЗ отчете близо 4,3 млн. лв. дарения за борба с COVID-19 . 10| 6607 |30.04.2020 Военните не харесват COVID-19, нискоефективен бил . 16| 5061 |30.04.2020 Ситуацията с COVID-19 у нас - още 23 излекувани и четири смъртни случая . 1| 4786 |30.04.2020 Засилен трафик въпреки COVID-19 се очаква в поредната серия почивни дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads