Реклама / Ads
19| 5363 |21.01.2011 НОВИНИ

Жертва на „Наглите”: Отрязаха ми ухото и ме държаха 43 дни

.
Групата за отвличания "Наглите" е отрязала меката част от ухо на своя жертва със скалпел. Това разказа Венислав Величков за отвличането си на 5 февруари 2008г.
 

Венислав Величков е син на строителния предприемач от София Вене Величков. В продължение на три часа той даваше показания за отвличането си пред Софийски градски съд, който гледа процеса срещу групата за отвличания.

Жертвата разказа, че е имало три критични момента по време на 43-дневното му отвличане. Този с рязането на част от ухото му бил един от тях. Своеобразната операция се е случила ма 9 март 2008г. Дали му хапчета, но на следващия ден похитителите му го оставили сам да се грижи за раната, тъй като имал медицинско образование. Два дни пък преди да му режат ухото, единият от тях бил изнервен и го бил в областта на ребрата. Казал му, че не иска да се налага да му копаят дупка – гроб в градината и така да си разваля гледката. После дали на Венислав да пише на майка си. Първият критичен момент бил, когато за първи път преговорите не вървели. Обръснали го, удари ли го по носа и му казали с кръвта, която бликнала, да се намаже по тялото. Записали го на камера с послание към родителите му.

Отвлекли го при мнима спецакция преди 3 години. Чул заповеди "Спри колата, ръцете на волана, полиция!". Тъмна кола с полицейска лампа му спряла пътя. Отбранявал се, викал за помощ и тогава се показали хора. И на тях похитителите казали да се прибират, че са от полицията. Пред съда днес той каза, че е сигурен, че не са полицаи и не се занимават със задържане. Съди за това днес по непохватния начин, по който го отвлекли. "Поведението им не предполагаше такава организация", каза 37-годишният мъж.

След като родителите му платили откупа от 202 хиляди евро, го освободили. Ухото му се е възпалило и затова му се налага да бъде опериран в Италия. После прави и пластична операция, за да възстанови ухото си в САЩ. Когато арестували "Наглите" в началото на миналата година, го водят в една от къщите на ужасите, където прекарал 43 дни без слънце и прикован до едно легло. Познал помещението. Къщата се намирала в местността "Камбаните" до столичния жк "Младост" 4. Там го завели лично настоящият директор на НСлС Бойко Найденов и директорът на ГДБОП Станимир Флоров. Делото продължава и в момента. Очаква се показания днес да дадат и Камелия и Ангел Бончеви.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5326 |19.01.2011 Стачка на тютюнопроизводители даде първата жертва . 11| 5758 |17.12.2010 Цветанов „жертва” заместника си? . 6| 4961 |12.09.2010 Борисов жертва на съмнителен лобизъм за Ф1 . 0| 5454 |10.09.2010 Цанков камък взе жертва след нелеп инцидент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads