Реклама / Ads
6| 2346 |06.10.2024 НОВИНИ

Жестоко убийство разтърси Франция: Тийнейджър бе намушкан 50 пъти с нож и изгорен жив

.
Източник: БГНЕС
Петнадесетгодишен тийнейджър е бил "намушкан 50 пъти с нож" и "изгорен жив" в сряда в Марсилия, Южна Франция, съобщи Франс прес, цитирайки изявление на градския прокурор Никола Бесон, подчертавайки, че се касае за обвързано с пазара на наркотици убийство.
 

На пресконференция прокурорът квалифицира престъплението като "безпрецедентно жестоко" и уточни, че то е свързано с друго убийство, извършено в петък, при което е бил убит 36-годишен мъж, който не е имал никаква връзка с трафика на наркотици.

 

Предполагаемият извършител на второто убийство е бил на 14 години, поясни Бесон, подчертавайки, че все по-млади хора стават извършители и жертви на престъпления, свързани с наркотрафик.

 




Убитият в петък мъж, семеен, шофьор на личен автомобил, използван за превоз на пътници чрез популярно мобилно приложение, и добре познат в региона футболист аматьор, е "напълно несвързан с трафика на наркотици", който е обхванал втория по големина град във Франция, каза още прокурорът.

 

Бесон бе категоричен, че това непланирано наркоубийство, което в крайна сметка не е довело до смъртта на набелязаната цел, е трябвало да бъде отмъщение за нападението от сряда, като се позовава на "контекста на конфликта в Трети район на Марсилия между (мафиотския клан Де Зед) и клана, известен като "Черните" (от жилищния квартал Феликс Пиа)" за контрола над търговски обект за препродажба на стоки.

 

Тийнейджърът, който почина в сряда, е бил убит, след като е трябвало да изпълни задача, за която е бил нает срещу 2000 евро чрез социалните мрежи от 23-годишен мъж, задържан в затвора "Люин", близо до Екс ан Прованс, и представящ се за член на клана Де Зед.

 

Смята се, че тийнейджърът е трябвало да сплаши съперник на поръчителя, като подпали входната врата на апартамента му. Той обаче е бил забелязан от няколко членове на въпросната улична банда на партера на сградата, които след като забелязали, че носи пистолет, го намушкали няколко пъти с нож, преди да подпалят тялото му.

 

След бруталното убийство затворникът от "Люин" поръчал второ нападение, този път убийство с цел отмъщение, като наел 14-годишен непълнолетен тийнейджър, който да отиде и да убие член на бандата на Черните", този път срещу 50 000 евро.





Тийнейджърът тръгнал да изпълнява задачата, придвижвайки се до мястото с нает чрез популярното приложение за превоз автомобил, и помолил шофьора да го изчака. Шофьорът обаче отказал, което разгневило 14-годишния младеж, който застрелял мъжа в главата с 9-милиметров пистолет, с който бил въоръжен.

 

С тези два случая броят на наркоубийствата - термин, въведен от марсилското правосъдие, за да опише уреждането на сметки на фона на трафика на наркотици - се увеличи до 17 от началото на годината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2190 |06.10.2024 Социалният министър увери: Няма риск минималната работна заплата да не се повиши от 1 януари . 1| 2224 |06.10.2024 Мицотакис: Гърция остава в състояние на повишена готовност на всички нива . 2| 2177 |06.10.2024 Германското правителство очаква водещата европейска икономика да се свие с 0,2% тази година . 0| 2188 |06.10.2024 Израелските сили за отбрана разполагат допълнителни войски край ивицата Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads