Реклама / Ads
16| 4048 |29.03.2023 НОВИНИ

Журналист: Не може пресаташета на Радев да звънят в редакциите

.
Кореспондентът на Нова телевизия в Брюксел Антоанета Николова видя несъответствие в думите и действията на президента Румен Радев в Брюксел, който пред журналисти се провитопостави на изпращането на оръжия за Украйна от страна на България, но в зала подкрепи общите действия на ЕС. Веднага след репортажа обаче от прессекретариата на ”Дондуков 2” вдигат телефона в редакцията на медията и се оплакват, че репортажа е манипулативен.
 

"Не съм казала нещо невярно и грешно. Кореспондентите в Брюксел са свикнали да работят с документи и каквото и да се каже от лидерите, винаги се проверяват документите. Меко казано учудващо е какво точно имаше да оспорва пресслужбата на президента, при положение че просто видях известни противоречия в изказванията на президента и това, което е подписал. Нарече хората, които искат да участващ с помощ спрямо Украйна военнолюбци. Този документ беше одобрен за половин-един час. Това е документ, който приветства решението на МНС да арестува Путин, България го подкрепи. Не виждам какво не харесаха", заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" Антоанета Николова. 


Тя бе категорична - по време на заседанието не е имало възражения от страна на Румен Радев. 


"Президентът вдигна ръката си и гласува. Той не може да мине без изричното му съгласие. Ако някой не е дори присъствено на масата, един документ не може да бъде приет. Да се хванеш за запетайката и да отричаш всичко е несериозно. Представителят на тази институция посочва, че това е рамка и не ни обвързва. По такава рамка имахме възможност за дерогация на руския петрол, получаваме одобрение, за да получим пари", допълни тя. 


Николова е категорична - недопустимо е подобно поведение от страна на пресаташе. Журналистката недоумява защо "Дондуков 2" е отказало право на отговор, предложено официално от медията. 


“Работата на едно пресаташе е да си пази началника, разбирам. Но не виждам къде е работата им да вдигат телефони на началниците на журналист и да откаже право на отговор и пояснение", обясни Николова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3096 |29.03.2023 Мъск и други IT гиганти: Изкуственият интелект може да е опасен за човечеството . 4| 3023 |29.03.2023 ВМЗ - Сопот може да произвежда 155-мм снаряди, но само експериментално . 1| 2807 |29.03.2023 Леа Коен: Присъединяването ни към НАТО е най-добрият избор, можем да спим спокойно за своята сигурност . 0| 2982 |28.03.2023 Последни дни, в които може да платите данъците си с 5% отстъпка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads