Реклама / Ads
1| 4639 |08.03.2019 НОВИНИ

Журналист: Управляващи и опозиция се правят на нещипани в говоренето за дълговете на мюфтийството

.
Весислава Танчева
Не знам защо и управляващи, и опозиция се правят на нещипани, вкарвайки в публичното говорене някакви неидентифицирани радикални групи, които имало опасност да финансират религиозни институции у нас.
 

От 1998 г насам, съвсем реално и с позволението на българските власти държавата Турция, през собствената си Дирекция по вероизповеданията, известна като Дианет, плаща заплатите на имамите у нас и издръжката на духовните училища. Задълженията към НАП нито са от вчера, нито са невинно упражнение за начинаещи счетоводители, та с лека ръка да ги зачеркнем.
Те датират от преди и по време на периода на "безвластие" 2008-2013, когато сегашният и предишният мюфтия се държаха за брадите в лют спор за легитимността на избора на по-новия от двамата.


За късопаметните припомням, че никой не си мръдна пръста да потърси тези милиони - нито станишевото правителство, нито Борисов1 и 2, нито Орешарски.
Чак служебният кабинет на Герджиков през 2017 направи две неща - прекрати финансирането на мюфтийството от Дианета и прати на публична продан техен имот в Манастирски ливади, именно за покриване задълженията към НАП!


Търгът не се състоя, защото беше прекратен при идването на Борисов3.
Сега всички дрънкат за някакви радикални "марсианци", които евентуално, може би, някога ще дадат пари на "пазарджишки" имами да клатят националната сигурност и журналистите по студиата безропотно поемат откровената пропаганда!
А става дума за обикновена договорка между ДПС и ВСЯКО поредно правителство да не закачат имота в Малинова долина срещу обещание движението да им помогне в критичен момент.
Обещание, което те безпрекословно спазват!


И, между другото, аз съм съгласна с тази договорка, защото тя е колкото политическа, толкова и прагматична. Парцелът в Малинова долина е предназначен за отдавна планирания Ислямски духовен център и Висше ислямско училище, строежът на което се отлага от 15 години насам. По напълно конюнктурни причини - просто никой не смее да се опълчи на кресливата патриотарска шайка и да даде разрешение за строеж.
А идеята там е точно същата - имамите в България да получават образованието си тук, а не в Турция или Саудитска Арабия. Което вече има връзка с националната сигурност!
Колкото до задълженията на вероизповеданията - те просто трябва да бъдат платени!
Както всички можем да сключваме споразумения с НАП и да разсрочваме дългове, така и те могат. Още повече, по новия закон вече имат гарантирани приходи от българския бюджет. Толкоз!
Всичко друго е дрипав смокинов лист, криеш съвсем различни "срамотии".

 

Журналистката Весислава Танчева, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4123 |07.03.2019 Калоян Паргов: Управляващите в София доказаха, че работят за хората само под натиск . 7| 10996 |23.02.2019 Журналист: Жестът на Велислава Кръстева предполага, че лъже за евролистата и Пеевски . 1| 4141 |22.02.2019 Нинова: Управляващите да променят закона и да замразят депутатските заплати . 0| 3991 |20.02.2019 Нинова: Управляващите толерират олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads