Реклама / Ads
1| 2770 |18.08.2023 НОВИНИ

Журналистът Йово Николов: Разкритията на поръчкови убийства в България е 0,01%

.
Йово Николов
За разлика от битовите престъпления, когато се говори за поръчкови убийства, разкритията им са 0,01%. И обществото така е настроено, че тези подобни убийства ще влязат в графата - неразкрити. Това заяви по БНТ разследващият журналист Йово Николов.
 

Самата реализация на убийството е технология. Обикновено тези неща се извършват от професионалисти и има една предварителна сериозна подготовка за това деяние и поради тази причина, ако има достатъчно информация, а такава имат само разследващите, може да се направят някакви разсъждения - това коментира още Николов.

 

Според него, мястото е избрано неслучайно, извършено е с дългоцевно оръжие, което предполага една доста голяма степен на точност.

 

"Това е третият официален атентат срещу Алексей Петров. Първият също беше извършен с дългоцевно оръжие, неуспешен, разбира се. Предполага се, че е извършено от професионалисти. И като казвам, че това изисква една сериозна подготовка, логично е да се смята, че движението на Алексей Петров е било старателно изучавано", каза Йово  журналистът.

 

Той създаваше митология за личността си. Създаваше впечатлението, че той управлява някакви процеси. За отбелязване е, че той винаги е бил в някакво съперничество с Бойко Борисов. И двамата са честолюбиви. Някои святаха, че като миналото им еднакво, то и бъдещето им трябва да е еднакво. Но Алексей Петров остана в разкрачено положение на бизнесмен на прехода, обясни той.

 

Чух, че е спечелил обществена поръчка за 300 млн., но засега няма  официална информация. Неговата застрохователна кампания е огледален образ на неговия живот. Той е лидер в застраховка "Гржданска отговорност". Когато става въпрос за икономически интереси имаше определени изисквания към закона за застраховането и парламентарните групи гласуваха против, което бе в интерес на застрахователната кампания на Алексей Петров. Ще е интересно какво ще се случи с тази застрахователна кампания, посочи Николов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7409 |17.08.2023 Журналистът Григор Лилов със своя версия за убийството на Алексей Петров . 8| 4362 |16.08.2023 Журналистът Йово Николов: Алексей Петров е от хората, които не умират в леглото си . 42| 3354 |15.08.2023 Журналистът Христо Грозев дал сигнал за арестуваните българи в Лондон . 0| 3036 |15.08.2023 На 75-годишна възраст почина журналистът Вечеслав Тунев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads