Реклама / Ads
11| 5684 |19.04.2017 НОВИНИ

Журналисти от Нова скочиха на Васил Иванов

.
Някои от най-известните лица на Нова телевизия скочиха на Васил Иванов след пресконференцията му, в която разкри как медията налага цензура. Припомняме, че заедно със Слави Трифонов, Иванов показа, че е записвал разговори със свои колеги от Нова телевизия, на които те признават за наложената цензура. В един от записите дори шефката на телевизията Силва Зурлева признава, че според ДАНС в екипа на телевизията има къртица.
 

„ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!“, написа в социалната мрежа колежката на Иванов Генка Шикерова.

 

"Гнус, нечистоплътност, дъно, мръсно, подмяна! Нямам думи! Василе, не мога да повярвам какъв човек си?", написа във тв водещата Ани Цолова.

 

Колегата на Иванов в предаването „Разследване“ Марин Николов, който също е бил записван, публикува своята версия в социалната мрежа.

 

” Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова. И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура. На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш!“, написа Николов.

 

Мнението си изказа и Миролюба Бенатова:

 

„Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва. Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства - звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него - над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска. Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно. Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- "аха" или "да". Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти. Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата.“

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 13520 |19.04.2017 Васил Иванов: Нова забрани да пипаме кметове и обществени поръчки . 5| 5788 |19.04.2017 Корнелия Нинова: Да се преборим с паралелната държава . 4| 4125 |19.04.2017 Корнелия Нинова: Парламентът няма да изкара пълен мандат . 5| 7059 |18.04.2017 Нова тв защити Сарелска, обвинена в цензура от Васил Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads