Реклама / Ads
12| 9769 |03.10.2012 НОВИНИ

Кабинетът отпуска 3,5 млн. лв. за пътя до "Цанков камък”

.
Кабинетът отпуска 3,5 млн. лева за дострояване на пътя до „Цанков камък”, съобщи преди заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че министрите ще приемат две постановления – за 10 и за 3,5 млн. лева, свързани с инфраструктурата.
 

Борисов коментира изказване на Румен Овчаров, според когото това правителство носи вина за високата цена, платена за "Цанков камък”.

„Дори и дебат не може да се води с тези хора. Аз водих всички журналисти и им показвах гората, показвах им пътя за 200 млн. и едното постановление днес за 3,5 млн. лева е именно за Агенция „Пътища” - да дострои абсолютно опасния път, който те са построили”, каза премиерът.
По думите му, НЕК в момента е в това лошо състояние поради две причини – заемът от "БНП Париба" от 500 милиона евро за "Белене" и близо един милиард, дадени за "Цанков камък".

"Аз съм казал: дотук е направено това, и или трябва да го заровим или трябва да го достроим пътя и да го пуснем в експлоатация. И те изведнъж всичко това го забравят, разчитат на късата памет на хората и излизат и казват: ГЕРБ направи "Цанков камък”. Разбирате ли какви наглеци могат да бъдат", коментира премиерът.

Премиерът каза още, че се надявал, че като изберат Сергей Станишев за лидер на Партията на европейските социалисти, той най-накрая да „започне да говори по-малко лъжи”. Борисов коментира изказванията на Станишев за това, че ГЕРБ се е провалил с Шенген.

„Ако европейските социалисти са за това България да влезе в Шенген, защото е изпълнила всички критерии и това го е казал ЕП, ЕК и Европейският съвет, как лидерът на социалистите твърди у нас, че това е провал на ГЕРБ, а като лидер на ПЕС казва, че България трябва да е в Шенген, защото е изпълнила критериите”, попита Борисов.

Борисов коментира и изказване на лидера на БСП, според когото това управление е изгонило консорциума РВЕ (RWE). Той възложи на министър Делян Добрев да се свърже с централата на РВЕ и да поиска писмено да отговорят дали това е вярно и дали РВЕ са били съгласни със заеми от половин милиард.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 5321 |18.09.2012 Кабинетът прогнозира по-високи доходи и по-ниска безработица . 29| 7092 |22.08.2012 Борисов натрупа 4 месеца отпуска . 60| 5566 |16.08.2012 Кабинетът Борисов-патриотичен, не дава да се пипа историческото минало . 79| 6817 |27.07.2012 Ив. Костов: България е беззащитна; виновен е кабинетът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads