Реклама / Ads
1| 2428 |19.06.2024 НОВИНИ

Кабинетът с промени в службите за сигурност, назначи и нов зам.-шеф на ДАНС

.
Министерският съвет на днешното си заседание прие решение, с което определи Георги Георгиев за заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ за срок до 28 юли 2028 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета. С решение на Министерския съвет от 11 април 2024 г. е предсрочно освободен заместник-председателят на ДАНС.
 

Георги Георгиев е дългогодишен служител на агенцията и отговаря на изискванията от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“ за заемане на длъжността, съобщават от правителствената информационна служба.





С друго свое решение Министерският съвет освобождава Калин Цеков от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Разузнаване“, считано от 1 юли 2024 г., във връзка с постъпило негово заявление с молба да бъде освободен от длъжността.

 

Служебният кабинет определи и нов състав на Държавната комисия по сигурността на информацията. За председател е определен Петър Грошлев, за заместник-председател - Ивайло Конакчийски и за членове - Богдан Богданов, Динко Лулев и Атанас Райдовски.

 

Със същото правителствено решение Цвятко Георгиев е освободен като председател на комисията. Освободени са и досегашните членове Симеон Николов, Алекси Алексиев и Иво Великов, чийто 5-годишен мандат е изтекъл.

 

Петър Грошлев е завършил ВНВУ „Васил Левски“, както и Академията на МВР. От 1987 г. до 1992 г. е бил командир на взвод и рота в Българската армия. Работил е в областта на сигурността и вътрешния ред като служител в Министерството на вътрешните работи – като полицейски инспектор, началник сектор, директор на ОДМВР - София.

 

Ивайло Конакчийски е завършил ВНВАУ „Панайот Волов“. Дългогодишен служител в Министерство на отбраната. Работил е и в Министерство на вътрешните работи, заемайки ръководни длъжности, като към настоящия момент работи в Прокуратурата на Република България.





Богдан Богданов е завършил СУ „Св. Климент Охридски“ и Академията на МВР. Работил е в Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Министерство на външните работи и Държавна агенция за бежанците.

 

Динко Лулев е завършил Икономическия университет - Варна. Той е дългогодишен служител в Държавна агенция „Национална сигурност“.

Атанас Райдовски е завършил Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград. Работил е в Национална служба за сигурност при МВР - Хасково, към настоящия момент е експерт в ДАНС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2312 |19.06.2024 Ще се изненадате майката на кой музикант е автор на разказа, по който работиха седмокласниците . 2| 3063 |19.06.2024 Еврокомисията: България закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване . 5| 2343 |19.06.2024 Атанас Радев: Да се претендира със 121 души да се управлява, е меко казано несериозно. Подходът „Борисов“ не работи . 9| 2387 |19.06.2024 Путин и Чен-ун за малко да се скарат кой пръв да се качи в колата /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads