Реклама / Ads
7| 5550 |09.03.2014 НОВИНИ

Кадиев: Изключванията носят втвърдяване и загуба на периферия

.
Георги Кадиев
Последствията от прекратяване на членството на знакови фигури в БСП ще са втвърдяване и потенциална загуба на периферия, точно в момента, в който трябва да демонстрираш, че приемаш различното, заяви по НТВ депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. Това решение по устав трябваше да се вземе от една общопартийна контролна комисия, която ние имаме, която следи нарушенията в устава, ако някой нарушава.
 

По начина, по който аз чета устава, трябваше или основната партийна организация да ги изключи, или някой да сезира общопартийната контролна комисия, която да ги изключи или да констатира самоизключването. Но това не е важно, това е технология. Дали ще го направите днес, или след три дена, въпросът е в същността, трябва ли да се случи това в този момент и в последствията, добави Кадиев.

Правенето на конкурентна листа на БСП е грубо нарушение на устава, но не считам, че БСП в този момент трябва да се занимава със себе си. Трябва да се занимава с хората, с програми, с идеи, с мисии, с кауза и това ще ни доведе до победата на изборите. Аз винаги съм считал, че ако БСП е силна с нещо, по-различна от другите партии, това е, че позволява по-алтернативни мнения. Наистина в БСП можеш да говориш по начин, по който в другите партии не можеш да говориш, каза още Кадиев.

Преди месец, на 8 февруари, на Конгреса казахме, че затваряме страницата АБВ с този акт, който тогава направихме, и на пленума, като замразихме членството им за една година и за мен това беше правилната позиция. Аз считах, че оттук нататък до изборите няма да се занимаваме с АБВ, ще „бягаме в нашия коридор“ и ще търсим нашите избиратели. Не видях нищо, което да се е случило от тогава до вчера, за да се наложи такава крайна мярка. За мен това вглеждаме в собствените си проблеми, в момента, в който трябва да гледаш проблемите на другите, не, че ги нямаме тези проблеми, каза Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5081 |25.02.2014 Кадиев: Кворумът продължава да се крепи от „Атака” . 20| 6275 |19.02.2014 Кадиев: Ако колегите искат турския език за официален, е друго нещо . 9| 5783 |14.02.2014 Кадиев: Орешарски е некоректен към митничаря Данев . 42| 5479 |09.02.2014 Кадиев: Страхувам се, че Борисов пак ще каже-Бих ги!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads