Реклама / Ads
1| 8867 |11.09.2023 НОВИНИ

Как да се преборим с болките в ставите?

.
Доказано ефективен е специален колаген, който подобрява подвижността

Знаете ли, че човешкото тяло се състои от 206 кости? Впечатляваща цифра, която нараства още повече, когато се добави броят на ставите. Въпреки това, в допълнение към подобрената мобилност, тези цифри за нас означават, че има стотици места, където можем да усещаме болка през годините. Страданието, което не ви позволява да спите, болките в ставите водят до оплаквания, които ни карат да посещаваме различни лекари: от общопрактикуващи лекари до специалисти като ортопед – травматолог, ревматолог, рехабилитационен физиотерапевт, а понякога дори и невролог. След като почукат на повече от една врата, тези, които познават болката от дълго време, са намерили ефективно средство за облекчаване на състоянието на ставите си: специалният колаген, съдържащ се в Collanol. Хората, които са го пробвали, са категорични, че работи безотказно.

 

Помощ при артроза

 

.

Термините, с които лекарите назовават проблема, са много, но болката е една – силна и парализираща. Именно тъпата болка дълбоко в коляното при всяко движение е симптом за остеоартрит (или наричан още артроза). Усещаме го, когато времето се влошава. Боли ни и когато станем от стола след дълго седене. Артрозата обаче не засяга само коленете, а може да порази всяка става.

 

• Гонартроза – артроза на коленната става
• Коксартроза – артроза на тазобедрената става
• Ризартроза – артроза на ставата на палеца на ръцете

 

Добрата новина е, че действието на Collanol е доказано точно при тази страшна диагноза. Проведените клинични проучвания* показват, че само с 1 капсула на ден, в която има точно 40 mg от специалния колаген, той е в състояние да ограничи болката, да подобри подвижността на уязвените стави и да върне нормалния начин на живот на пострадалия. Действието му не зависи от пола или възрастта. Ако обаче сме допуснали положението да се усложни, тогава приемът трябва да е по-продължителен – поне 6 месеца без прекъсване.

 

Какво казва ортопедът?

 

Д-р Роберт Халваджиян, завеждащ отделение „Ортопедия и травматология“ в МБАЛ „Авис Медика”, Плевен

  - Вярно ли е, че Collanol помага за ремонтиране на износените стави?


- Да, мога да кажа, че Collanol е първата ми препоръка към пациентите, когато случаят им все още не изисква хирургична намеса. Начинът му на въздействие е научно достижение. „Ключът“ е съдържащият се в него интактен колаген, популярен като 3D колаген. Простичко казано, единствено той е способен да накара тялото да активира собствена продукция на колаген, необходим за регенерирането на износения ставен хрущял. Този естествен механизъм има далеч по-голям потенциал да облекчи проблема, в сравнение със стандартния хидролизиран колаген.

 

Нещо повече, в продукта е включена и още една високо ценена в научните среди разработка – мицеларният куркумин. Осигурявайки стотици пъти по-висока бионаличност на полезните вещества в организма, мицеларният куркумин успокоява засегнатите тъкани многократно по-бързо в сравнение с обикновената куркума на прах. Той е и силен антиоксидант.

 

 - А какво сочи опитът ви?


- От моята практика като ортопед аз получих недвусмислени доказателства за ефективността на Collanol, които напълно съвпадат с резултатите от многобройните клинични изследвания, проведени върху него. Обратната връзка от пациентите даде най-важното потвърждение. Той подобрява подвижността на ставите и намалява дискомфорта, който произхожда от износването на ставния хрущял. Забавя локалните дегенеративни процеси и реално може да удължи живота на ставите. Забелязал съм, че пациентите долавят осезаемо подобрение в качеството си на живот до около 30-ия ден от началото на приема, а една капсула Collanol дневно е напълно достатъчна за постигане на желаното облекчение.


Д-р Роберт Халваджиян, завеждащ отделение „Ортопедия и травматология“ в МБАЛ „Авис Медика”, Плевен

 

Какво казва ревматологът?

 

.

Здравейте, д-р Несторова! Каква е разликата между Collanol и останалите колагени?

Д-р Родина Несторова, ревматолог, Ревматологичен център „Св. Ирина“, София


Нека го кажа така – разликите са такива, че всъщност има само една прилика и това е думата „колаген“. (Усмихва се.) Когато за първи път чух за Collanol (интактен колаген + куркумин), помислих, че това е поредният колаген. Сега, след като се запознах с цялата научна литература, стояща зад продукта, си позволявам да кажа горното изречение. Още повече, че вече имам и опит с него.

 

За нас, специалистите в областта на ставното здраве, продуктът има четири основни отличителни черти, които категорично го открояват от всичко останало. На първо място за мен стоят данните от клиничните проучвания, които потвърждават ефективността на интактния колаген, но също и подобряването на подвижността. Резултат, който обикновените колагени не могат да постигнат дори при ежедневен прием на хиляди милиграми.

 

Наблюдаваният ефект произтича от другите две предимства на интактния колаген в Collanol: Непокътната колагенова молекула стимулира производството на специални вещества, като по този начин допълва липсите, предизвикани от дегенеративните промени в ставната тъкан. Става въпрос за различен механизъм на действие, който помага да бъдат преодолени физиологичните препятствия за облекчаване състоянието на ставите.


Не на последно място трябва да отбележа и експертно формулирания състав на Collanol, в който освен интактния колаген място са намерили специален мицеларен куркумин (натурално вещество с доказани ползи за здравето) и най-необходимите за нормалната функция на ставите подхранващи вещества – манган, мед, витамин С и витамин D.

 

Вие имате ли наблюдения от вашата практика?


Да, разбира се. Дори мои близки и познати вече направиха 90-дневния курс на прием. Трябва да призная, че резултатите от приложението ме увериха в ефективността на продукта. Сега Collanol е част от ежедневната ми лекарска практика и виждам в него обещаващ потенциал за успешно повлияване на състояния, свързани със значителен ставен дискомфорт, и трайно подобряване качеството на живот на пациентите.


Д-р Родина Несторова, ревматолог, Ревматологичен център „Св. Ирина“, София

 

Отново мога да ходя


От 2 години съм зле с дясното коляно. Паднах на трамвайната линия, но не обърнах голямо внимание на случката, докато в един момент вече не можех да се движа изобщо. Направиха ми скенер и ядрено-магнитен резонанс – откриха ми IV-ти, последен стадий гонартроза. Тогава започнах лечение с много лекарства, дори и инжекции, но нищо не ми помогна. Цели 3 месеца бях на легло.
.

 

Аз живея в Белгия, а дъщеря ми е в България. Тя ми звънна един ден и каза: „Мамо, пуснаха нещо ново точно за теб“. Взе ми Collanol и ми го изпрати по DHL. Започнах да го пия. В началото не усещах промяна, но полека-лека почувствах подобрение. Вече 3 месеца го пия и болките спряха. Мога да ходя и съм добре. Ще продължа да го пия, защото той ме вдигна на крака. Може при мен да е станало чудо, но аз съм благодарна и препоръчвам Collanol от все сърце.


Анна Борисова, 56 г., Белгия

 

Спасение от ревматоидния артрит

 

.


Спомняте ли си подутите кокалчета и изкривените пръсти на ръцете на вашата баба или прабаба? Това е „лицето” на ревматоидния артрит. Преди да се види обаче, той се усеща – идва като парене и болка в ставите и околните им мускули. Ако това чувство не е новост за вас, по-добре вземете мерки.

 

Collanol оказва помощ в този случай като атакува проблема директно в неговата същност – възпалението. Всеизвестен медицински факт е, че куркумата проявява противовъзпалително действие, а иновативната разработка мицеларен куркумин постига цели 185 пъти по-висока бионаличност в сравнение с обикновената куркума на прах. Веднъж обуздал възпалението, Collanol ни дава възможност да си вършим ежедневните задължения както преди.

 

Collanol оправя коленете

 

.

Д-р Димитър Иванов, кардиоревматолог, МЦ „Валем“, Варна

В кабинета ми ежедневно се сблъскам със случаи на проблеми със ставите. През годините съм прилагал различни подходи, но да облекчиш живота на пациент в това състояние си остана сериозно предизвикателство. Отскоро обаче уверено твърдя, че вече има надеждно средство и това е т.нар. интактен колаген Collanol. Той стимулира организма по имунен път сам да започне възпроизводството на ставния хрущял, а благодарение на мицеларния екстракт от куркума успокоява околните тъкани. Превъзхождайки всичко, познато досега, Collanol се отличи като хондропротектор от напълно ново поколение. Не само клиничните изследвания, но и личният ми опит доказва, че той бързо подобрява подвижността и осигурява нормалната дейност на ставите. Collanol се превърна в моя първи и единствен избор, когато в кабинета ми дойде пациент с дискомфорт в ставите.


Д-р Димитър Иванов, кардиоревматолог, МЦ „Валем“, Варна

 

.

„Страдам от ревматоиден артрит (диагностицираха ме преди година) плюс компрометиран ставен хрущял на рамото. Първоначално ми предлагаха лечение с локално инжектиране на кортизон и хиалуронова киселина, но аз отказах. След това всички посетени лекари започнаха да ме подготвят за операция. Не легнах на операционната маса, само защото дойде COVID пандемията и отложиха всички планови операции. Това стечение на обстоятелствата се оказа щастлива развръзка за мен, защото така научих за Collanol.

 

Започнах да забелязвам положителни ефекти след първата кутия, а в момента съм на петата. Препоръчал съм продукта и на няколко мои приятели, които също са доволни. За мен Collanol е спасението, което ми върна радостта от движението и живота.“
Markus Becker, 71 г., Берлин, Германия

 

Скъсани кръстни връзки или менискус! Сега накъде?

 

.Скъсването на менискуса най-често е резултат от травма. В този момент човек изпитва болка (остра или по-слаба), а може и да чуе изпукване. Ставата блокира, става нестабилна, а кракът се подува. Горе-долу същото се случва и при разкъсване на кръстните връзки в коляното. И при двете състояния най-важното е да се вземат своевременни мерки, защото иначе проблемът се задълбочава. Ще продължи да работи „тихичко“, докато един ден не се събудим с износена става (артроза). Нещо, което е можело да бъде предотвратено.

 

Тъй като менискусът е хрущял, а кръстните връзки представляват съединителна тъкан, те попадат сред групата тъкани, за чието здраве се грижи Collanol. При леки разкъсвания продуктът може да е част от консервативното лечение. Когато обаче травмата е сериозна и налага хирургична намеса, тогава Collanol е незаменим помощник във възстановителния период. С негова помощ травмираната тъкан заздравява по-бързо и за по-кратко време човек е в състояние отново да стъпва и да се движи безпрепятствено.

 

Какво казва травматологът?

.

Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог, МБАЛ „Авис Медика“, Плевен


Здравейте, д-р Борисов! Какво всъщност е артрозата?


Здравейте, износването на ставния хрущял е естествен процес в хода на напредването на възрастта на човек. Тази загуба на повърхностния слой на ставата бързо води до болезнени функционални нарушения. Артрозата обикновено е процес, който се развива постепенно, в течение на няколко години. Загиването на отделни хрущялни клетки води до образуване на канали и пукнатини. В резултат на това повърхността на хрущяла става неравна и се уврежда все повече при натоварване. Малки парчета могат да се отлепят от хрущяла и това води до дразнене на вътрешната обвивка на ставата и предизвиква възпаления и изливи.

 

Подвижността се влошава и пациента изпитва все по-силна болка. Болката е основен симптом при артрозата. Тя често кара страдащия да щади ставата и да не я натоварва, което от своя страна води до влошаване на състоянието. Артрозата поразява цялата става, като първичното поражение засяга ставния хрущял.

 

Какви са основните методи на лечение?


При тежко увредени стави основен метод на лечение в съвременен аспект е ендопротезирането (смяната на ставата с изкуствена такава). Преди пристъпването към такова, при артрози в по-ранни стадии се прилагат неоперативни методи. В тази група влизат промяна на навиците (по отношение спорт, тегло, хранене и др.), използване на помощни средства, физиотерапия и лечебна физкултура. Важно място имат лекарствените средства и хондропротекторите.

 

Наскоро в нашата практика навлезе обещаващ, иновативен продукт, съдържащ 3D колаген, известен още като интактен колаген. Преимуществото му пред другите колагени е, че индуцира ендогенна (собствена продукция) на необходимия за ставите колаген. Така 3D колагенът, известен у нас с името Collanol, успешно подобрява състоянието на ставния хрущял и забавя износването му. Действието на Collanol е доказано от редица клинични проучвания. Той подобрява подвижността на ставите и позволява по-продължително натоварване.

 

В допълнение, към ефикасността на Collanol голяма роля има експертно формулирания му състав, в който освен интактния колаген е включен и мицеларен куркумин. Неговата мицеларна форма е с многократно по-висока бионаличност, отколкото обикновената куркума на прах, което го прави и многократно по-ефективен. Прилагайки Collanol в практиката си, видях един обещаващ продукт, с който да помагам на пациентите си. Наблюдаваните резултати са много добри, а това е причина да го прилагам все по-често.


Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог, МБАЛ „Авис Медика“, Плевен

 

Движа се без болка

 

.

„Да кажа, че съм стар, не съм, но има неща, които могат да се случват на всекиго независимо от възрастта. Претърпях травма и скъсах менискус. Лекарите бяха категорични, че нямам друг шанс освен операция. Надявах се, че тя ще оправи всичко, но не стана така. Болката остана, просто промени формата си. Беше постоянна, почти инвалидизираща.

 

Тя ме накара да започна да търся решение. Консултирах се с още лекари. Опитвах различни хапчета, кремове и процедури. Без особен резултат. Затова, когато прочетох статия за Collanol, поръчах и него.

 

Коляното ми се подобряваше от ден на ден. Сега мога да го мърдам без болка! Имам чувството, че вътре, където има триене между частите, се е образувала някаква смазка. Нямам представа как го направи, но Collanol спря болката и вече се движа свободно. Той ме спаси!“


Baptiste Joubert, 61 г., Bordeaux, Франция

 

Остеонекроза и после какво?

 

.В буквален превод „остеонекроза“ означава смърт на костта. В медицинските документи я наричат още аваскуларна некроза, исхемична костна некроза или инфаркт на костта. Това заболяване започва от костта, но като усложнение от него настъпва увреждане на прилежащия към нея ставен хрущял. Най-често засегната е тазобедрената става, а такава болка не бихте пожелали да изпитва дори най-големият ви враг.

 

Как би помогнал Collanol ли? Неговото участие при тази диагноза е двупосочно. От една страна, съдържащите се в него витамини и минерали имат пряко отношение към здравето на костите. От друга, интактният колаген се грижи за опазване здравето на ставния хрущял и не позволява на коварния процес да го засегне. Колкото по-навреме е хванат проблемът, толкова шансовете са по-добри. В третирането на заболяването специалистите включват и други средства, а Collanol е важна част от комплексната терапия.

 

Единствено Collanol стимулира реизграждането на ставите

 

.

Д-р Геновей Узунов, невролог, СИМП-нервни болести, Русе

Ставните проблеми често са съпътствани с нарушения в дейността на нервната система. За облекчаване състоянието на ставния апарат се налага прилагането на комплексен подход. Когато медицинският случай е свързан с нарушена функция на ставите, аз препоръчвам прием на Collanol (интактен колаген плюс мицеларен куркумин). Като запознат с медицинските факти, изнесени от самия откривател на триизмерния колаген в Collanol, се уверих в неговата ефективност и в моята практика. Той стимулира самовъзстановяването и регенерацията на хрущялните тъкани. Подходящ е както за пациенти със ставен дискомфорт, така и за млади активно спортуващи хора. Препоръката ми е да се приема между 3 и 6 месеца, в зависимост от тежестта на проблема, след което може да се направи пауза с продължителност до 3 месеца. Наблюдаваните ефекти са много добри и пациентите съобщават за значително подобрение в подвижността още в началото на приема.


Д-р Геновей Узунов, невролог, СИМП-нервни болести, Русе

 

Резултатът изненада лекаря ми

 

.„Отидох на лекар, защото болката в тазобедрената става стана непоносима. Диагнозата дойде, след като си направих снимка, и беше категорична – аваскуларна некроза. Лекарят ми изписа няколко неща и ми назначи контролен преглед след време.

 

Междувременно аз започнах усилено да чета за заболяването си. Така разбрах, че опасността да остана куца завинаги е надвиснала над мен, защото моят проблем окончателно може да „убие“ ставата. Знаейки всичко това, сама реших да започна да пия и Collanol, за да спася ставата си. Затова просто го добавих към другите лекарства.

 

При следващата ми консултация с лекаря той беше изненадан от резултатите при мен. Според думите му не е виждал друг такъв случай в практиката си. И тъй като единственото различно беше Collanol, считам, че именно той е причината за разликата. Лекарят ми потвърди и категорично препоръча да продължавам същата схема на лечение без прекъсване. Това ми дава надежда, че ще живея нормално, докато ми е писано.“


Antonella Moretti, 68 г., Salerno, Италия

 

Разтегнато сухожилие или изкълчване? Възстановяването е важно

 

.Разтежението е увреждане на сухожилието и разкъсване на неговите влакна, а изкълчването е разместване на ставните повърхности, в резултат на което често пострадват и ставните връзки (лигаменти), и сухожилията. За медицината разликата е голяма, но за пострадалия не е. Болката е еднакво силна, а последствията лоши. Добрата новина е, че сухожилията и ставните връзки представляват съединителна  тъкан, за която новооткритият триизмерен колаген се грижи отлично. Стимулирайки усилен процес на естествен синтез на колаген тип II в тялото, той ускорява възстановяването на пострадалите сухожилия и ставни връзки. Процесът наподобява заваряването, при което двата края на скъсаното влакно здраво се спояват. Това възвръща подвижността и човек отново води нормалното си ежедневие.

 

Collanol е ефективен при напрежение в ставите

.

Д-р Донка Казакова, специалист по Физикална медицина и рехабилитация, ДКЦ-30 и ДКЦ-11, София


От около 6 месеца активно препоръчвам Collanol при пациенти със ставен дискомфорт. Натрупаните към момента професионални впечатления за ефективността му са отлични. При пациенти, чиито оплаквания не са от особено сериозен характер, резултатите могат да се появят по-бързо от очакваното. Само 1 капсула дневно осигурява всичко необходимо за трайно подобряване на състоянието на ставите. Дори аз самата и членове на моето семейство приемаме Collanol и сме доволни. Той намалява напрежението в ставите и подобрява функционалната им подвижност.


Д-р Донка Казакова, специалист по Физикална медицина и рехабилитация, ДКЦ-30 и ДКЦ-11, София

 

Стъпвам на пострадалия крак

 

. На 49 години съм, бивш спортист. Поради травма още на младини приключих с професионалния спорт. Затова, когато миналата година си изкълчих глезена, просто не можах да повярвам, че отново на мен се случва. Лекарите казаха, че съм разтегнал и разкъсал сухожилия и връзки и ми изписаха куп хапчета. За съжаление, терапията не даде желания резултат. Накрая реших сам да потърся помощ. Понеже имам известни познания за физиологията на човека, направих проучване за средства, които повлияват сухожилия. Така попаднах на специалния интактен колаген и реших да го изпробвам. Пих го 6 месеца без прекъсване. Мога да кажа, че с него постигнах повече, отколкото с цяла аптека лекарства преди това. Чувствам се отлично и смело стъпвам на пострадалия крак – дори не се замислям за него, когато вървя.


Ștefan Barbu, 49 год., Oradea, Румъния

 

На какво Collanol дължи своята ефективност?


Няколко са факторите, които придават на продукта специфични характеристики и определят неговите уникални свойства. От водещо значение са неговият състав, механизмът на въздействие и технологията за производството му.

 

3D колагенът

 

Голяма част от ефикасността на продукта се корени във вложения в него колаген. Той представлява патентовано вещество, но по-важното е, че е от тип II и е напълно неденатуриран (със запазена триизмерна спирала на молекулата). Колаген тип II е единственият, който се грижи за ставния хрущял, за сухожилията и за връзките. Това обяснява защо продуктите, съдържащи колаген тип I и тип III, нямат никакъв ефект върху ставите. Допълнителна причина за неуспеха на конвенционалните формули е, че обикновено съдържат хидролизиран колаген. Това означава, че е бил „сварен“ и „накълцан“ и независимо дали се предлага на прах или на шотове той е почти безполезен.

 

Тялото самó се лекува

 

Триизмерната структура на интактния колаген обуславя неговия уникален механизъм на въздействие. Доказано е, че към момента 3D колагенът е единственото хранително вещество, което е в състояние да накара тялото самó да „отремонтира“ ставите. Попадайки в тънките черва, той предизвиква имунна реакция, която активира процес на усилено производство на колаген вътре в тялото. Това е естествен процес, при който организмът насочва новопроизведения колаген по вътрешни (ендогенни) пътища към пострадалите места и ги възстановява. По този начин той преодолява един от базовите проблеми, които срещат хидролизираните колагени. Те разчитат на кръвообращението, за да достигнат увредените зони, но ставите не са добре кръвоснабдени. Ето защо 3D колагенът се явява по-добрата възможност за постигане на желания ефект – подмладяване на ставната тъкан.

 

Мощ

.Не по-малък принос за ефикасността на продукта има и необикновената мощ на вложените в него активни съставки. Проведените клинични проучвания потвърждават, че от интактния колаген са достатъчни само 40 mg на ден, за да бъде постигнат желаният благотворен ефект. Изчислено е, че резултатите, получени от тази малка доза, не могат да бъдат постигнати дори и при ежедневен прием на 10 000 mg хидролизиран колаген. Принос по отношение на мощността има и специалният мицеларен куркумин, който е патентована немска разработка. Тъй като куркумата не се усвоява от човешкия организъм, куркуминът е приведен до наночастици. Лабораторни тестове показват, че той постига най-високи нива на бионаличност в кръвообращението – цели 185 пъти повече от обикновената куркума на прах. Всичко това обяснява защо силата на 1 капсула Collanol се равнява на това да бъдат изпити 15 таблетки наведнъж (12 броя 400-милиграмови таблетки с куркуминоиди + 3 огромни таблетки с общо съдържание на 3600 mg хондроитин и 4500 mg глюкозамин).

 

Двойната капсула

 

От значение за удовлетворяващите резултати е и патентованата технология DUOCAP™ (капсула в капсула), използвана за производството на продукта. Нейният най-голям плюс е таргетираното освобождаване, благодарение на което вложените вещества отиват директно по техните местоназначения. Мицеларният куркумин се освобождава в стомаха, след което преминава по цялата дължина на червата, а това му осигурява пълноценно усвоява в тялото. 3D колагенът достига тънките черва невредим и там оказва своето въздействие.

 

Интересно е също така какво казва за своето изобретение самият откривател на 3D колагена – американският имунолог д-р Джим Луго, който даде специално блицинтервю.

 

В какво се изразява превъзходството на Collanol, който съдържа UC-II®, пред продуктите с обикновен колаген?

 


Смятам, че има две причини, поради които неденатурираният UC-II® колаген тип II превъзхожда останалите конвенционални видове колаген. Първата е свързана с това, че дозата е много малка и приемът се осъществява само веднъж дневно. Втората причина засяга резултатите от клинични изследвания, които недвусмислено сочат, че е налице полза от приема на UC-II®.

 

Ефективността на специалния неденатуриран колаген UC-II® в Collanol е оценена с клинични изследвания. Какво показват те?


Клиничните изследвания показват, че при прием на 40 mg UC-II® веднъж дневно (точно толкова са вложени в 1 капсула Collanol – бел. авт.), в рамките на 30 дни започва да се усеща значително подобрение при симптоми, свързани с болки в ставите на коленете и трудна подвижност. С времето това подобрение се увеличава.


Д-р Джим Луго, имунолог, САЩ

 

Пред камерата застана и Франк Беенам, който ръководи немската компания, разработила мицеларния куркумин в Collanol.

 

 

Какво беше предизвикателството, накарало компанията ви да разработи мицеларния куркумин?


Известно е, че куркуминът е здравословна хранителна съставка. За съжаление трябва да изядете големи количества, за да се стигне до ползи от този растителен екстракт. Поради тази причина ние се опитваме да подобрим силата му чрез мицеларната технология.

 

Мицеларният куркумин е разработен в Германия. Да разбираме ли, че той притежава всички гаранции за немско качество?


Така е. Осъществяваме го в нашия модерен завод в Дармщат. Това е най-чистият продукт, златният стандарт за извлечен от куркума куркумин в целия свят! Горди сме с това, че го произвеждаме в Германия.


Франк Беенам, изпълнителен директор на AQUA NOVA

 

Collanol в сравнение с други вещества, използвани при ставни проблеми

. 3D колаген

(Collanol)

 

• Клинично доказан ефект
• Трайни и устойчиви резултати
• Облекчава болката
• Подобрява подвижността
• Намалява сковаността
• Стимулира синтез на колаген в тялото
• Има противовъзпалителен ефект
• Ефикасен при ниски дози (40 mg)
• Ефикасен независимо от възрастта
• Само 1 капсула на ден
• Уникален механизъм на действие
• Кара имунната система да задейства изграждането на нов хрущял
• Без странични ефекти
• Непокътната колагенова молекула
• Без термична обработка
• Без химична обработка
• Патентован процес на производство
• Стабилно качество на всяка партида
• Доказан произход
• Вписва се лесно в ежедневието на пациентите
• Модерен подход
• Без ГМО, лактоза, глутен, захар и консерванти

 

Колаген
хидролизат

.• Недоказани здравни ползи
• Не повлиява болката
• Не стимулира синтез на колаген
• Няма противовъзпалително действие
• Огромни дневни дози (над 25 000 mg)
• Компрометиран механизъм на действие
• Предполага се, че чрез кръвта колагенът ще стигне до ставите, но те не са кръвоснабдени
• Трудно се дозира, когато е на прах в буркани
• Когато е дозиран във флакони, производителите често пишат общото тегло на флакона, а не това на чистия колаген в него
• Разрушена колагенова молекула
• Термична обработка (сваряване)
• Ензимна обработка (накълцване)
• Променливо качество на всяка партида
• Неясен произход на суровината (често е от Китай)
• Остарял подход
• Съдържа допълнителни вещества (Е-та)

 

Глюкозамин
и хондроитин

.• Вариращи клинични резултати
• Краткотраен ефект
• Не стимулира синтез на колаген
• Няма противовъзпалително действие
• Високи дневни дози (над 2700 mg)
• Необходими са минимум 3 огромни таблетки на ден
• Има странични ефекти
• Компрометиран механизъм на действие
• Предполага се, че чрез кръвта веществата ще стигнат до ставите, но те не са кръвоснабдени
• Отдавна остарял подход
• Липса на лекарска подкрепа
• Слабо приложение в практиката
• Съдържа допълнителни вещества (Е-та)


.

Можете да откриете Collanol в най-близката аптека или на bemore.shop

 

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>


*Резултатите са описани в статията „Efficacy and tolerability of an undenatured type II collagen supplement in modulating knee osteoarthritis symptoms: a multicenter randomized, double-blind, placebo-controlled study“, която е достъпна онлайн тук: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26822714/

 

** Collanol е на първо място по брой продадени опаковки в България за 2020 год. за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория „Грижа за ставите“, по данни на IQVIA.

 

Източник: Collanol

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3556 |05.09.2023 Учители пишели оценки на починало момиче в Пловдив, министър Цоков разпореди цялостна проверка . 4| 3542 |05.09.2023 БСП - София подкрепя справедливите протести на гражданите срещу правителството и провежданата от него квазиполитика . 0| 3536 |05.09.2023 Александър Джартов: 130 души са евакуирани от наводнените райони в община Царево . 14| 3635 |05.09.2023 Колко опасен може да е съюз между Путин и Ким Чен-ун?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads