Реклама / Ads
24| 6559 |31.01.2014 НОВИНИ

Калфин: Законът забранява референдумите

.
Ивайло Калфин Източник: Булфото
Отблъснах ръката на Сергей Станишев, защото очевидно не говорим за едни и същи неща. При нас въпросът е принципен – става въпрос за политики.
 

Това заяви в „Панорама” по БНТ Ивайло Калфин – водач на бъдещата листа на АБВ.

От 2005 година насам на практика съм работил всеки ден за БСП. Сега продължавам да работя за БСП и за хората, които са ме избрали и пред които съм поел ангажимент. Аз разбирам емоцията на някои хора, но и лицемерието на други, които използват думата предател, каза Калфин.

На въпрос за ситуацията в БСП през 2007 година, Калфин отбеляза, че направи паралел на събитията от тогава със сега. Тогава признавам, че направих грешка, която не бих допуснал сега. Този път съм убеден, че БСП ще се промени, заяви Калфин.

Нашата цел не е сегашното ръководство на БСП да падне, отбеляза той, а да поставим нужния диалог пред обществото. Непрекъснато има нови обещания през т. нар. български преход. Чухме Яне Янев, чухме Волен Сидеров, сега и господин Бареков се включва. Виждаме и резултатите, посочи Калфин. България много криволичи, ние не вървим в права посока, това е от модела на преход, който си избра България.

Европейските избори за нас са важен тест за нас, коментира Калфин. Да се чуят темите, по които няма никакво съгласие в България. На това се дължи и постоянното заливане с компромати, смята Калфин. Има разделяне на „те-политиците и ние-хората”.

Калфин нарече пропаганда твърденията, че има скрити договорки с ГЕРБ. Няма как нашето участие в евроизборите, да подпише победата на ГЕРБ, коментира Калфин. Аз съм последният, който иска управлението на ГЕРБ да се върне в България, отбеляза евродепутатът.

Аз не се бия със свои хора, заяви Калфин, на въпрос готов ли е за битка.

Законът забранява референдумите. Това беше политическа игра. Дори смятам, че самият Плевнелиев си дава сметка за това, коментира още Калфин. За да има референдум, трябва да бъде променен законът, убеден е той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5661 |31.01.2014 Калфин: Властта в момента е един балон, искаме да го спукаме . 12| 5256 |31.01.2014 Йовчев: При използването на СРС-та законът се спазва . 16| 5187 |19.01.2014 Калфин: Единственият шанс на БСП е да се коалира с ДПС . 16| 5114 |18.01.2014 Калфин: БСП се обединява чрез три неверни послания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads