Реклама / Ads
5| 2704 |10.05.2024 НОВИНИ

Калин Стоянов припомни на "младежа, зам.-кмет по транспорта", че МВР не било агенция за недвижими имоти

.
Източник: БГНЕС
"Вчера с особено внимание чух изказването на младежа заместник-кмет по транспорта от Столичната община. И следва да му припомня, че министерство на вътрешните работи не е агенция за недвижими имоти. Така, че това е изцяло ангажимент на Столичната община".
 

Така министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира продължаващия усилен спор по отношение на новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен" в столицата, който предизвика и протести на живущите в района на НДК.

 

"Относно съгласуването със СДВР, там процедурата е интересна и реално се движи от 2015 година до момента, т.е. вече 8 години. Многократно станахме свидетели на протести точно по тази линия. Ние чакаме входирането на документите и след като бъдат разгледани, ние ще дадем нашето становище", поясни Стоянов.  

 

Относно изборното законодателство и политическите права на гражданите той поясни, че има само четири сигнала за нарушаване . Два от тях са свързани с евентуално купуване на гласове, а останалите – за други нарушения, свързани с изборния процес.







По думите на Стоянов още през април е започнала подготовката в МВР за изборите, като е създаден оперативен щаб с ръководител и.д. главен секретар на министерството. Има и създадена организация за „осъществяване на ефективно обобщаване и обмен на информация, който ще се извършва онлайн в рамките на географската информационна система „Изборни процеси“. Интерактивната карта е нещо ново, което въведохме за първи път миналата  година на местните избори, поясни министърът. Тя ни дава възможност във всеки един момент, в реално време, да проследяваме къде, какви и колко сигнали има, съответно да взимаме необходимите управленски решения за пренасочване на сили и по този начин да избегнем ситуации, при които евентуално може да има купуване на гласове, добави той. Създаденото национално междуведомствено звено между прокуратурата, МВР и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е с основна задача да осъществява цялостната координация и взаимодействие между институциите, подчерта министърът. Той увери, че МВР ще покаже, че е деполитизирана система и „всякакви опити за внушения в друга посока ще покажат своята несъстоятелност“. По думите му като „наше“ МВР може да бъде наречено само от българските граждани, а не от политици.







Оптимизираме наблюдението и контрола над „лица, представляващи интерес и лица, за които имаме информация, че са участвали в купуването и продаването на гласове на предходни избори“, заяви заместник-главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Обръщаме специално внимание на сигнали и на постъпваща оперативна информация за управители, собственици на търговски дружества или други работодатели, които агитират или принуждават свои служители да гласуват не по свое убеждение, поясни още той във връзка с т.нар. корпоративен вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2471 |10.05.2024 Британската икономика излезе от рецесията . 1| 2452 |10.05.2024 Докато си пазарува: Закопчаха много опасен и извратен чужденец, който се е гаврил с деца . 7| 13341 |10.05.2024 Увеличението на пенсиите може да е по-малко от предвиденото . 0| 2676 |10.05.2024 Израелски танкове превзеха основната пътна артерия в Рафах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads