Реклама / Ads
6| 4212 |01.05.2017 НОВИНИ

Калоян Паргов на 1-ви май: Гневни сме, защото бедността убива страната ни!

.
„Днес е празник, но и ден на гнева на милиони работещи, които не получават достойно възнаграждение за своя труд. Гневът на милиони пенсионери, които бедстват, на младите хора, които нямат перспектива за развитие.
 
Гневни сме, защото бедността убива страната ни”. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред хилядите събралите се да отбележат Международния ден на труда и на международната работническа солидарност. Той припомни, че преди  изборите от  сформиращата се управляваща коалиция са обещавали високи доходи, но при първия досег с властта е станало ясно, че не смятат да изпълнят обещанията си. „Стигна се до повишаване на цената на газа, на водата и на парното, без да са предвидени компенсаторни механизми. Това е цинизъм и високомерие”, категоричен бе той.

„Няма да спрем да се борим за правата на хората на труда, за справедливи доходи, за редовно изплащане на заплати, за нормални здравословни условия на труд, за оцеляването на българските производители, за силна икономика и просперираща индустрия. Ще се борим България да не бъде най-бедната страна в ЕС”, заяви Калоян Паргов.   

 

Деян Калинов: Младите хора сме призвани да променим България. Бъди Смел и Променяй!

 

„Младите хора не само имаме място тук, ние носим историческа отговорност да променим България! Да се справим с тази паралелна държава!"Това заяви младият социалист Деян Калинов. „Ние, които искаме да останем и да работим в България, е изключително важно да се справим със сивата икономика.Солидарни и единни, да се преборим с лошите условия на труд, да се преборим за реално плащани осигуровки, да се преборим за по-добри условия за младите родители! Бъди Смел и Променяй!”, допълни той. По неговите думи именно чрез труда, хората се реализират и изграждат по-добро бъдеще за себе си и децата си, сбъдват мечтите си. „Но това може да се случи само, ако трудът им е уважаван, ценен и възнаграден достойно”, каза още той. Според него днес сме свидетели как от благодетел, трудът е превърнат в средство за лично облагодетелстване. 

 

Мариана Божкова: Съвременното образование трябва да отговори на търсенията на младите хора

 

„Съвременното образование трябва да отговори на търсенията на всеки млад човек”. Това заяви дългогодишната учителка Мариана Божкова. Според нея във всяко българско училище трябва да има всички необходими условия за ползотворна работа. „Да бъдеш учител не е просто професия, а мисия, достойна за уважение. Възпитавайки и обучавайки децата на България, той гради бъдещето на тази страна. А за да постигне това, той има нуждата от подкрепата на всички институции”, допълни тя. Според Божкова част от проблемите в образованието днес са – моделът на финансиране, който води до разделяне не училищата и учителите по отношение на заплащането и условията на труд, задълбочават се образователните неравенства, некачествено образование- заради наличието на неограничен брой учебници, силно занижения авторитет на българския учител.

 

Чавдар Христов: Очакваме от БСП в парламента да продължава да защитава правата на работниците

 

„Днес е актуален въпросът за 8-часовия работен ден, освен проблемите за неплащането на заплати и липсата на правила за договарянето им”, заяви Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ. Според него след 130 години продължаваме да воюваме за работното време и стандарти, съответстващи на съвременното развитие на технологиите. Той подчерта, че очаква от БСП в парламента да се чува по-често и разбираемо това, за което настояват от организацията.

 

Красимир Митов: Няма как да имаме достойно заплащане и условия на труд, ако БСП не е във властта

 

„Трябва бързо връщане на БСП на власт, за да могат да бъдат осъществени нашите мечти. Няма как да имаме достойно заплащане и условия на труд, ако БСП не е във властта”. Това заяви председателят на „Защита”  Красимир Митов. „През 2017 г, в страна-член на ЕС, експлоатацията се завърна. Как можем да си обясним, че работим по 12-14-18 часа за минимална заплата, а понякога не я плащат и с месеци”, попита Митов. Според него, за да се реши този проблем, на България са й нужни силни синдикати, които да не се прегръщат с работодателите. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4021 |11.04.2017 Паргов: Предложението на Борисов към Нинова дойде по вторични канали . 1| 5402 |03.04.2017 Паргов: Вкараха ни в калъпа на антиевропейска партия . 0| 3818 |30.03.2017 И от министерство на културата гневни за Копривщица . 1| 3685 |17.03.2017 Калоян Паргов: Не може да слагаме знак за равенство между различните видове инвалидности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads