Реклама / Ads
2| 4060 |22.10.2020 НОВИНИ

Калоян Паргов: ГЕРБ си играят на „пинг-понг“ със съдбата на младите родители

.
Цинизъм е да обвиниш родителите за недостига на места в ясли и детски градини. Това каза в декларация от името на групата на социалистите Калоян Паргов в началото на заседанието на Столичния общински съвет. Той обясни, че възмущението е предизвикано от опита нерешеният проблем да бъде прехвърлен от болната на здравата глава.
 

Оказа се в крайна сметка, че след 10 години устойчиво несправяне и устойчиви обещания, за този недостиг на места са виновни родителските организации”, посочи Паргов и се обърна към кмета на София: “Ако толкова силно се влияете от мнението на родителите, защо вие, управляващите от ГЕРБ, не ги чухте, когато години напред апелираха за реални действия за изграждане на ясли и градини, а не за формално отношение към проблема, гарнирано с документална еквилибристика?”.

“Хаосът в управлението на ГЕРБ вече е всеизвестен факт и ежедневно се сблъскваме с резултатите от него“, категоричен е лидерът на БСП – София.

Той попита кмета Фандъкова дали синхронизацията между действията на Столична община по проблема с детските градини и социалното министерство е толкова трудно постижима.

„Социалната ви министърка, която се гордее с партийното си членство в ГЕРБ и по партийна линия очевидно сте й партиен началник, само преди два дни обясни, че за поредна година парите за майчинство за втората година няма да бъдат увеличени и ще останат в позорния размер от 380 лв., защото майките трябвало да бъдат стимулирани да се върнат на работа“, изтъкна Паргов и допълни: „Дотук добре, обаче – параграф 22. Как да се върнат на работа, след като самата г-жа Фандъкова признава, че недостигът на 

места в ясли е над 5 000? Една огромна въпросителна е кой ще гледа децата на тези майки, които са стимулирани с тези мизерни майчински да се върнат час по-скоро на работа“.

Калоян Паргов призова столичния кмет спешно да разгледа доклада на съветниците от „БСП за България“, в който се предлагат компенсации за родителите, чиито деца са останали без място в яслени групи и средствата да бъдат заложени в бюджета на Столична община за 2021 г.

„Това ще бъде знак на разум от ваша страна, защото ако не го направите, ще стане видно за всички, че ГЕРБ си играят на “пинг-понг” със съдбата на младите родители. Няма да ви дадем пари, за да си гледате децата, за да се върнете на работа, но няма да ви осигурим и места в детски ясли за тях“, допълни той.

Калоян Паргов подчерта, че това е цинично и безотговорно отношение към бъдещето на българската нация, която от години е в демографска криза, граничеща с катастрофа.

„Ние поискахме оставката на г-н Чобанов като пряко отговорен за справянето с този проблем, тъй като той дълги години е начело на този ресор, но в случая няма как да снемем от г-жа Фандъкова политическата отговорност за този провал“, завърши лидерът на БСП - София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5982 |21.10.2020 ”Галъп”: 13,5% подкрепа за БСП, 13% за ГЕРБ, 8,6% за Слави . 14| 6208 |19.10.2020 ”Тренд”: ГЕРБ и БСП с равен резултат, доверието в прокуратурата още се срива . 12| 4936 |18.10.2020 Кристиан Вигенин: ГЕРБ се провали и в политиката, и на полето на морала . 2| 4629 |16.10.2020 Калоян Паргов: 300 лв. алтернативен данък на такситата за 2021 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads