Реклама / Ads
1| 4692 |03.09.2019 НОВИНИ

Калоян Паргов: Желая успех на Мая Манолова, предизвикателството е сериозно

.
Калоян Паргов
Желая успех на Мая Манолова, предизвикателството е сериозно. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов при участието си в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той добави, че кандидатирането на омбудсмана на Република България за кмет на София е било очаквано.
 

"Вчера имахме заседание на Градския съвет на БСП - София и взехме решение на 11-ти септември да проведем конференцията, на която ще обсъдим всички възможности и ще съобщим името на нашия кандидат за кмет на града", каза Калоян Паргов.

 

Според него, кандидатирането на Йорданка Фандъкова за пореден мандат също е било очаквано. "Очевидно от ГЕРБ няма какво по-добро да предложат от сегашния модел на управление, добави Калоян Паргов. - Всички виждаме в последните 10 години какво се случва в София. Бих го определил като развитие в застой. Гражданите обаче искат промяна, имат нужда от перспектива, от реални действия за по-добър живот за тях и семействата им в кварталите".

 

Лидерът на БСП - София припомни, че през последните 30 години партията е използвала различни модели за явяване на избори. "Били сме и самостоятелно, и в коалиция, и сме подкрепяли кандидати на инициативни комитети, каза Калоян Паргов. - През 1999 година подходът беше успешен за левицата. Това ни даде тласък за отчетливо присъствие на политическата сцена през следващите години - през 2001-ва спечелихме изборите за президент, а през 2005-та и парламентарните".

 

Според Калоян Паргов, Мая Манолова може да бъде катализатор за промяната, която иска голяма част от гражданското общество. "София е доста сложен град за БСП вече 30 години. Наясно сме, че в битката за града трябва да имаме съюзници и кампанията, която се готвим да направим, ще покаже точно това наше желание. Тази част от обществото, която иска промяна, без значение от кой политически спектър е, може да бъде фокусирана по подходящ начин, каза той. - На Градската конференция на 1 декември 2018 година посочих ключовите фактори за успеха на БСП. Те се събират в думата консолидация - на партията, на лявото пространство и на обществото, което иска промяна. Търсим точно тази форма сега".

 

Лидерът на БСП - София заяви, че неговата роля в кампанията е на председател на предизборния щаб, въпреки че неговото име е в списъка с номинираните за кандидати за кмет на София от БСП. "Върху мен лежи голямата отговорност да конструираме кампанията, заяви той. - Ние първи издигнахме кандидатите за кметове на райони - още в края на юли. И повече от месец те работят на терен. Колкото до кандидата ни за кмет - на балотажа ще видим какви са били нашите шансове за успех".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4395 |02.09.2019 Калоян Паргов ще участва в дискусия на ОЕБ ”Шалом” по повод 75 години от 9-ти септември 1944-та . 0| 4479 |01.09.2019 Калоян Паргов: Подготвяхме кандидатурата на Здравко Милев за кмет на Кюстендил от около година . 0| 4164 |15.08.2019 Калоян Паргов: Софийските подлези се нуждаят от ремонти, а не от проверки . 2| 4204 |06.08.2019 Калоян Паргов: Скандалът със строителството на ”Ларгото” се точи вече година, но решение няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads