Реклама / Ads
5| 2918 |23.01.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: От нашата воля за победа зависи дали ще я постигнем

.
През следващите два месеца и половина пред нас се открива възможността да спечелим доверието на хората. Да отвоюваме мястото на първа и основна политическа сила, която може да донесе промяната. Политическата сила, която през последните 4 години е единствената алтернатива на управлението на ГЕРБ. От нас самите, от нашата воля за победа, от нашето активно включване в кампанията, ще зависи дали ще постигнем това.

С тези думи лидерът на БСП – София Калоян Паргов се обърна към делегатите на конференцията в Люлин. Това е първата районна конференция в БСП, която се провежда в онлайн среда.

„Искрено се надявам, че на 4-ти април всички ние ще се поздравим с победата на парламентарните избори и ще отворим нова страница в развитието на нашата родина“, заяви Паргов в словото си.

Той счита, че следващите два месеца и половина ще бъдат критични за бъдещето на България. „Кой, ако не ние, социалистите, трябва да поставим на дневен ред не само проблемите, но и посоката, в която трябва да се развива държавата“, изтъкна председателят на БСП - София.

„Ние се намираме в кризисни здравни, социални, икономически и политически условия. Ковид-епидемията, която сполетя света и не подмина България през миналата година, ни постави в ситуация на социална изолация, на затваряне на различни предприятия и бизнеси, на загуба на работни места. На загуба на перспектива и надежда за по-добро бъдеще, за което ние, социалистите, винаги сме се борили“, обясни Паргов.

Той припомни, че лятото премина под знака на безпрецедентни протести. „Протести срещу модела на управление и с високо недоверие в институциите“, каза Калоян Паргов и обясни, че в момента - в навечерието на парламентарните избори, отново на дневен ред е ролята на Българската социалистическа партия в националната политика.

В анализа си на ситуацията в държавата Паргов посочи, че 2021 г. също ще е нулева за икономиката, за икономическия растеж и по отношение на цялостната ситуация в държавата, защото Ковид-кризата все още продължава. „Силно съм притеснен, че и тази година ще бъде нулева за нашите деца – ученици, за нашите студенти. В така създадените условия за онлайн обучение, ще има доста пропуски в образователния фундамент, който децата трябва да получат. А те са тези, на които ще разчитаме да определят нашето бъдеще“, изтъкна Калоян Паргов.

По думите му сред основните приоритети, на които трябва да се заложи в тази кампания, е не само преодоляването на Ковид-кризата, но и с социалните и икономическите последствия от нея. „В основата на нашите послания, на нашата платформа, която скоро ще бъде представена пред обществеността, трябва да бъде волята за реформа в здравеопазването. Ковид-кризата показа, че здравната ни система издиша и се крепи единствено на професионализма на днешните герои – нашите лекари. А образованието е ключов елемент за бъдещето на нацията, защото колко по-необразована и ниско културна е тя, толкова повече не я чака добро бъдеще“, категоричен е лидерът на столичните социалисти.

Той изрази убеждението си, че ако БСП иска да постигне високи изборни резултати, трябва да затвори всички вътрешнопартийни битки. „Трябва да търсим максимална консолидация, максимално затваряне на всички пропасти и бездни между нас вътре в партията. Да търсим максимално обединение в лявото, отстоявайки своята програма и своята алтернатива за развитие на държавата. Да се борим за спечелване на доверието на всеки един, който иска промяна, без значение дали имаме идейно-политически различия“, счита председателят на Софийската организация на БСП.

Паргов благодари на люлинската организация за доверието и подкрепата през последните 7 години, през които е начело на БСП - София.

„Благодаря и за номинацията за водач на листа. Моята задача и роля е да бъда на първа линия и да водя всяка една кампания. За мен няма значение дали ще я водя като председател на организацията и на градския предизборен щаб или, ако прецени националното ръководство, и като водач на листа. Във всеки един случай ще дам своя принос за резултата, към който се стремим“, заяви Калоян Паргов.
--

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3330 |22.01.2021 Калоян Методиев: Трябва ни ново, амбициозно управление . 7| 4317 |20.01.2021 Калоян Методиев, РЕГО: Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да гласува . 4| 3059 |15.01.2021 Калоян Паргов в ИСУЛ: Медиците заслужават поклон за смелостта и за работата, която вършат . 1| 3087 |14.01.2021 Калоян Паргов: Столична община да обезщети всички пострадали от наводненията хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads