Реклама / Ads
1| 3148 |17.12.2020 НОВИНИ

Калоян Паргов: Столична община не е готова с Бюджет 2021, което е прецедент

.
Столична община не е готова с Бюджет 2021, което е прецедент. В средата на декември все още никой не е виждал проектобюджета за следващата година, който вече трябваше да е представен на общинските съветници. Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите Калоян Паргов в началото на заседанието на СОС.
 

"Обикновено по това време вече разполагаме с проекторамката на бюджета за следващата година. По това време започваха и обществените обсъждания с различни целеви групи и неправителствени организации“, припомни Паргов и отбеляза, че най-важното, особено в състояние на криза, тъй като Бюджет 2021 ще бъде кризисен антиковиден бюджет, няма нищо по-добро от това да се постигне прозрачност при изработването му.

 

„Искрено се надявам, че зад маската на ковидкризата няма да приемем бюджет на тъмно, в последния момент, когато ще бъдем поставени пред дилемата да го подкрепим или не“, посочи Паргов и допълни, че става дума за отделните сегменти и параметри на всеки един бюджет, които са свързани с десетки и стотици хиляди съдби на софиянци. „Не само хора, които очакват от нас социално-икономическа подкрепа, но и на бизнеса в София, благодарение на който София изглежда такава каквато е в момента“, каза председателят на БСП – София.

 

Той припомни, че преди няколко години, след бурен дебат в СОС с участието на кмета на София, е постигнато съгласие, че бюджетът на столицата би трябвало да започне да се обсъжда много по-рано от месец декември, поне по отделните компоненти и направления, чрез които ще се търси налагането на политики, с които да се облекчи положението или да се решат конкретни проблеми на софиянци.

 

„Очевидно, че тази година няма да е така“, констатира Паргов и настоя още през следващата седмица, да има заседание на председателския съвет на СОС, на което да се чуе мнението на всеки един представител на политическите групи, включително и на независимите общински съветници, по отношение на Бюджет 2021.

 

По думите му сме в края на една тежка, изпълнена с проблеми и напрежение 2020 г. Година, която постави на изпитание всяка една от системите в София – и в транспорта, и общинската икономика, и социалните системи. „Следващата 2021 година ще е година с тежки социално-икономически последствия от това, което преживяхме и ще продължаваме да преживяваме. Ето защо е крайно време да се обсъди и да се изработи първия ковидбюджет в историята на нашата столица. И да се надяваме, че ще бъде последният ", каза Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3596 |15.12.2020 Съдът отмени отказа да бъде отстранен кмета на Калояново . 4| 3403 |14.12.2020 Калоян Паргов: Столична община е наясно, че 22-те станции не измерват точно чистотата на въздуха . 10| 3480 |14.12.2020 Неподдържана столична спирка се срути върху главата на жена . 25| 5445 |14.12.2020 Лидерът на ГД ”Боец” и съпругата му - най-сетне приети в столична болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads