Реклама / Ads
5| 4484 |09.11.2017 НОВИНИ

Калоян Паргов: Забавеният ремонт на бул. ”Дондуков” е по вина на кмета Фандъкова

.
Калоян Паргов
Кметът Йорданка Фандъкова да обяви кои са санкционираните строителни фирми за некачествените ремонти и да признае личната си вина за забавеното изпълнение на проекта за бул. ”Дондуков”. Това призова председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов по време на сесията в четвъртък.
 

"Ако не го направи, остава впечатлението за използване на двоен аршин, коментира той. - Кметът казва, че има санкционирани изпълнители, но не назовава имената им. Да не се окаже, че това са фирми, които случайно са спечелили заради ниски цени и е нямало как да бъдат елиминирани и да не бъде сключен договор с тях. Защото дълбоко се съмнявам, че ще има прекратени договори с някои от любимците на общината. Имам предвид големите строителни фирми, които осъществяват поддръжката. В случая ние не защитаваме никого, само настояваме управляващите в СО да мерят с еднакъв аршин. И да има санкции за всички, които са нарушили правилата".

 

Според лидера на столичните социалисти, наложените глоби за 2 милиона лева на фирмите-изпълнители на ремонтите не са нищо в сравнение със стотиците милиони, които се изливат по проектите. "Тези ремонти се превръщат във все по-голямо бедствие за столичани, каза още Калоян Паргов. - Определението ремонт на ремонта вече е нарицателно за стила на работа на управляващите в Столична община вече 10 години. Попитах кмета кой носи отговорност за удължаването във времето за ремонта на бул. "Дондуков". Така и си останах без отговор".

 

Калоян Паргов е категоричен, че забавениято на ремонтните работи по бул. "Дондуков" е по вина на кмета Йорданка Фандъкова, а не на фирмата-изпълнител. "Фактът, че управляващите не могат да се разберат за едни павета с Националния институт по паметници на културата и Министерството на културата е проблем на институцията СО, която е ръководена от кмета Йорданка Фандъкова, обясни той. - Затова нека да си поеме отговорността и да не се крие зад младия си заместник по транспорта Евгени Крусев, който се черви пред всички. Не климатичните промени, не градушките, нито дъждовете са виновни за забавянето. Причината е в липсата на визия и умения за планиране на столичния кмет. Очевидно е, че досегашният модел на управление на столицата вече е изчерпан. Гражданите на София го показват с недоволството и протестите си". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3827 |02.11.2017 Калоян Паргов подкрепи членството на Черна гора в ЕС . 0| 4769 |26.10.2017 Калоян Паргов: София пламна от протести, а ГЕРБ черпи за благодарствени писма . 1| 4084 |23.10.2017 Паргов: Столът на Корнелия Нинова е аеродинамичен . 1| 4813 |21.10.2017 Калоян Паргов: ГЕРБ е концесионер по интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads