Реклама / Ads
3| 5421 |23.10.2019 НОВИНИ

Камен Алипиев - Кедъра: Има смисъл да доведем битката за гражданско общество докрай

.
Има смисъл да се доведе докрай битката на България за гражданско общество. Смятам, че това утре няма да се случи. Тази енергия все повече отслабва, демографската криза се стоварва върху главите ни със страшна сила.
 

Това заяви в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком изгоненият от БНТ спортен журналист Камен Алипиев - Кедъра.

 

Той сподели, че вече си е взел изпита и е магистър. Не го е направил преди години, защото е смятал, че дипломата няма да му помогне в работата като журналист.

 

И ти влезе в статистиката на отстреляните, защото сме неудобни с активната си гражданска позиция, му казала една колежка. И сега идвам от протеста, каза още журналистът. Ние журналистите не се браним съвместно а поотделно и затова има толкова заглушени гласове. Ани Цолова също е изтрита, тя се занимава с преподаване. Изтриха Иво Инджев, изтриха Генка, Миролюба, изреди той.


По думите му е станал неудобен в БНТ по две неща.. Едното е, че кога Кошлуков е назначен за програмен директор поснал едно изречение във фейсбук: "Коко, предизвиквам те да ме уволниш", като имал предвид че Кошлуков е работил в телевизия АЛФА. Другата причина е свързана с цензурирането на хора от "Денят започва с култура", които Кедъра подкрепил.

 

Алипиев отговори и на въпрос, защо БНТ не проявява характер като БНР. По думите му в БНТ са дошли млади хора, в които има вкоренен страх и не могат да надигнат един обединен глас за своите журналистически права. Лошото е, че тази енергия вътре е няма. При други ситуации отдавна щеше да е пусната Let it be, смята журналистът.


Засега нищо не може да ме пречупи. Но може много неща да ме пречупят - дълго стоене на пазара на труда, например. Сашо Йовков ми се обади миналата седмица, но не знам какво ще реша..., каза накрая Алипиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6558 |23.10.2019 ”В Честно казано с Люба Кулезич” гостуват топанализаторът Илиян Василев и журналистът Камен Алипиев . 0| 4336 |17.09.2019 Европейската агенция по лекарствата проверява медикаменти с ранитидин . 4| 4429 |01.07.2019 Стотици посрещнаха Джулай Морнинг на Камен бряг . 2| 3766 |04.06.2019 Изчезна от пазара основен медикамент за онкоболни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads