Реклама / Ads
8| 4410 |04.11.2015 НОВИНИ

Кънев не бил начело на ДСБ, когато партията имала 1 млн. лв. в КТБ

.
Радан Кънев
Сумата от 1 млн. лв. на ДСБ в КТБ е факт към август 2012 г., аз съм председател на партията от юни 2013 г. Така Радан Кънев отговори по БТВ на обвиненията, че лъже, че партията му няма средства в обявената в несъстоятелност банка. Парите са от субсидията на партията, уточни той. Синдиците на КТБ пуснаха вчера списъци с физическите лица и фирмите, които са имали привилегирован депозит и са решили да го спасят чрез цесия.
 
Кънев отказа да коментира фактът, че парите на ДСБ са били в КТБ, докато начело на партията е бил Иван Костов, чието семейство има депозити в банката. Настоящият председател на ДСБ обяви, че не е знаел къде стоят парите на партията, преди да стане лидер. Той уточни, че личните му спестявания са малко и са в друга банка. Никога не съм доближавал гише на КТБ и не познавам никой от ръководството на банката, допълни реформаторът.

По повод изборните резултати в Плевен, съпредседателят на РБ обяви, че не е видял уреден мач, а тежък политически сблъсък. „На тези избори ние бяхме силни конкуренти и ако някой се е изнервил, това е негов проблем, Ние не отричаме, че ГЕРБ са силни. Но ние доказахме, че растем на всеки следващ избор”, коментира още Кънев.

 

Той определи битката за местната власт на отминалите избори като „овълчена и дори грозна”. На места беше грозна от всички страни, на места и наши кандидати прекрачиха границата на добрия тон, призна лидерът на ДСБ. „За хората остава въпросът за какво е всичко това. Няма въпрос кой държи властта, а за какво служи тази власт”, смята той. По негови наблюдения кандидатите на Реформаторския блок са спечелили, където са били безкомпромисни срещу статуквото. От РБ спечелиха, тези които бяха безкомпромисни срещу статуквото, каза той.

 

Полицейските протести от вчера Радан Кънев определи като "действия на границата на метеж". „Днес има заседание на Министерския съвет и би било много лош знак, ако един тежко незаконен протест преобърне решение на Министерския съвет”, обяви реформаторът.

 

Относно въпроса защо полицаите са разбрали, че ще има бъдат орязани социални придобивки, лидерът на ДСБ има две предположение: или навика на финансовия министър Владислав Горанов винаги да изненадва, или МВР е било нужно по време на предизборната кампания. Второто е много нелицеприятно, уточни Кънев.

Той се надява протестите на полицаите да не спрат започнатата реформа в сектор „Сигурност”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4229 |01.11.2015 Кънев: Уникален пробив, гръмотевична преднина в Плевен . 6| 6729 |26.10.2015 Кънев за исканото извинение: Няма повече да се излагам . 7| 4156 |25.10.2015 Кънев: Няма да се извиним на ГЕРБ, бяхме толерантни . 12| 4203 |23.10.2015 Кънев: На местните структури им се иска Борисов да им е кандидат, пък той е Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads