Реклама / Ads
40| 7351 |15.01.2016 НОВИНИ

Кънев: Първанов, Цацаров, Пеевски рекетират Борисов

.
Радан Кънев
Тежка некомпетентност, банална корупция или провокация са причините за първата присъда във Враца, заяви по НТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Това е огледало на онова, което всеки ден се случва в България, това засяга всяко семейство по един или друг начин. След загубите и болките всичко потъва, институциите не вършат нищо, обясни той.
 
Хиляди подобни случаи завършват по този начин и освен огромната болката остава и унищожителното недоверие към институциите. Като общество не можем да излезем от кризата, след като хората са основателно убедени, че публичните институции не работят в интереса им и за тях, за разлика от институциите в Европа. Това е мотивът ми за влизане в политиката, ако като юрист не се бях сблъскал с неизличима корупция, която не може да се реши без политическа намеса, каза Кънев.

Чудеса направих да пазя добрия тон на политиката в България, лоша дума да не казвам, сега съм искрено възмутен от думите на премиера, че съдебната реформа не станала, защото съм реши да правя нов проект и да ставам президент. Цялата година стисках език зад зъбите, какви ли не глупости съм им гласувал особено на министъра Горанов, изреди той. Накрая, след като си плюха на подписите всички и на лицата и не знам с какви очи гледат хората, той да излезе да каже "Радан". От този му избор се отвори една врата която не може да затвори. Сега Първанов, Цацаров, Пеевски го рекетират, заклещили са му вътрешния министър и жената взе нервите си да изпуска. Така че Борисов да си носи отговорност за този избор, това не е някаква си квотичка, това е сериозен противник. Да си позволява подобни неща е недопустимо, каза кънев. Що да му се обаждам на Борисов, попита Кънев, който пожелал успех за 2016 за Нова година на Борисов, но той не го искал.

Следете медиите, ще разберете как Пеевски го рекетира, това има и сериозни геополитически измерения. България става като национана сигурност много уязвима.

Води се геополитическа война на две империи на наша територия, това е огромен кошмар. Турци и руснаци се конкурират на наша земя, обобщи той.

Няма да влизам във вътрешен разговор. Най-голямата болка на дясното е приятелският огън на национално ниво между десни лидери, но аз няма да съм участник в тази престрелка. Въпросът е политически, какво правим с България, а не какво правим с РБ или с Радан Кънев. Не съм аз важен. България с решението от 09.12. се върна в дъното на политическата криза през 2009-та година, каза още Кънев.

Видя се с кого иска да управлява ГЕРБ - с Местан или с Доган, но с фактическия шеф Пеевски сега е по-лесно, защото става дума за бизнес отношения, каза още той.

На предела всеки взима решение - дали остава на всяка цена или не, каза той.

Всеки може да бъде част от новия проект, но кризата в България се задълбочава и трябва да се действа бързо. В тази битка няма среден път, мафията започна да си иска държавата на 100%, отприщи се черната енергия. За всеки има път за правилното решение и то в опозиция, за да бъдем боеспособни, каза Кънев.

Ако имах отговор на въпроса за президент, щеше вече да се е чуло. Ако го направя, няма да е за 7-8%, а за победата, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10991 |12.01.2016 Кънев: Знаел ли е Борисов, че Пеевски е наредил смъкването на охраната на Местан . 8| 4408 |11.01.2016 Кунева за Р. Кънев: Не може да си на две места . 11| 4762 |11.01.2016 Радан Кънев: Нямам общ език с Местан . 20| 5208 |07.01.2016 Кънев: Местан потвърди, че властта е у Пеевски и Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads