Реклама / Ads
4| 2636 |15.05.2023 НОВИНИ

Карадайъ: Оставката на Гешев е личен избор. Аз самият не съм имал такива очаквания

.
Източник: личен архив
Нямах възможност да видя това, което се е случило пред камерите. Така лидерът на ДПС коментира актът на скъсване на оставката на главния прокурор.
 

Мисля, че оставката е личен избор. Аз самият не съм имал такива очаквания, допълни Мустафа Карадайъ. По рано в своето изявление, обвинител номер 1 определи като "предателство" подкрепата на ДПС за предсрочното му отстраняване от поста.

 

"Учудва ме позицията на ДПС, защото те винаги са имали принципна позиция, и са оставили у мен впечатление, че не взимат безпринципни решения, които в етичен аспект може да граничат с предателство", заяви Иван Гешев.

 

"Предателство към кого? Към него? О, тогава имам какво да кажа: Онова, което няколко години вие се опитвате да правите като интерпретация, когато ДПС има определена позиция, значи - може би произвежда и такива резултати.

 

ДПС - обърнете се назад и погледнете - когато сме говорили за реформи в съдебната система, когато е имало политически оценки към независими органи и власти в държавата, чието разделение е гарантирано от Конституцията, при нас позицията винаги е била принципна и сме се стремили да се водим от нея. Обикновено някои от вас, които са се опитвали да правят определени внушения в публиката, и са се опитвали да ги персонализират. Явно някои от персоните пък са ги възприемали не като принципни позиции в защита на държавността, а персонални. Тук не става въпрос за персонални оценки", коментира Карадайъ.

 

"Ние сме тези, които трябва да направим съдебната реформа, включително и с промени в Конституцията, добави още лидерът на ДПС. Компетентният орган е ВСС, а НС само определя правилата и законите, и избира част от него. Но дотолкова са правомощията му. Всичко друго е опит за внушение", каза още лидерът на ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 12472 |15.05.2023 Борисов задъхан след обвиненията на Гешев: Само аз съм му виновен! Никакви листчета и предупреждения не съм пращал . 56| 10947 |15.05.2023 Гешев скъса оставката си, иска главата на Сарафов . 4| 3950 |15.05.2023 Гешев е събрал всичките си заместници. Очаква се да направи изявление за първи път . 3| 2942 |15.05.2023 Гешев продължава да мълчи за исканата му оставка. След Щатите заминава за Португалия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads