Реклама / Ads
18| 6098 |30.08.2014 НОВИНИ

Каракачанов: 800 000 мъртви души ще фалшифицират изборите

.
Изчистване на мъртвите души в избирателните списъци, активна работа срещу купуването на гласове и ограничаване на вота в Турция са залога за честни избори. Това коментира в „Седмицата" на Дарик лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и съпредседател на коалицията „Патриотичен фронт", с която партията му ще се яви на изборите заедно с НФСБ.
 
„Около 800 000 са мъртвите души, което предполага една фалшификация на изборите. Второ, купуването на гласове. Няма полицейски началник и политик местен, който да не знае в даденото населено място кой е тарторът в купуването на гласове. Тези хора трябва предварително да бъдат извикани, съставени предупредителни протоколи, трябва да бъдат следени и трябва да бъдат санкционирани радикално, но не след изборите, а по време на самата кампания. Третият въпрос, който поставихме пред премиера Близнашки, е въпросът с гласуването в Турция.

До четвъртък имаше заявки за 129 секции. До 8 септември, когато е крайният срок, може би ще станат и 300. Смятате ли, че е нормално едни хора, които постоянно живеят в Турция и които сега избраха Ердоган на власт, да определят и бъдещето на България", изброи Каракачанов. Каракачанов е категоричен, че тези въпроси касаят честността на изборите. Лидерът на ВМРО изрази опасенията си, че в момента чрез изселнически организации в Турция, които се ръководят от турското външно министерство, а и от специалните служби на Турция върви кампания да се гласува за ДПС.

"Това е кампания, организирана от турската държавна администрация. Кажете ми, честни ли ще бъдат изборите, ако в Турция се изсипят 200 000 гласа? Това са неща, за които говорихме с господин Близнашки и той ни даде уверение, че е набелязал съответните мерки. Организирахме среща, която ще имаме и следващата седмица с министъра на вътрешните работи", допълни Каракачанов. Според него работата на това правителство се базира на две части - да организира честни и прозрачни избори и да пази финансовата стабилност в държавата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5037 |14.08.2014 Каракачанов: Гербография е завладяла служебното правителство . 31| 7635 |06.08.2014 К. Каракачанов: Спорно е дали да има Главна прокуратура . 32| 5656 |17.06.2014 К.Каракачанов:Президентът не пожела да участваме в КСНС . 6| 5123 |05.05.2014 Проф. Иванов: В избирателните списъци има 850 000 мъртви души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads