Реклама / Ads
13| 5767 |02.11.2020 НОВИНИ

Каракачанов: Клякане на Скопие сега означава проблеми с македонски малцинства

.
Красимир Каракачанов
Клякане на Скопие сега, е равно на това, да имаме проблеми с македонски малцинства. Утре ще влязат в учебниците в Кюстендил измислени уроци. До момента България отстоява интереса си. Изборът, дали Северна Македония да влезе в ЕС, е неин. Но с това коминтерновско мислене и тропане по масата не виждам как ще се случи. Не им прави чест, идвайки в България да търсим компромис, да ходят след това в Брюксел и зад гърба ни да говорят неверни и обидни неща”.
 

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

 

България е искала само едно от Северна Македония - да спре фалшификацията на историята и антибългарския дух. Ние сме първата държава, която я призна. Помогнали сме дипломатически, а в учебниците ни изкарват татари и фашисти. "Договорът за добросъседство" е достатъчно добър. След подписването му обаче той не се спазва. В Скопие някой си въобразява, че България, от братски чувства, отново ще направи отстъпки. Разчита се, че някой ще натисне от Западна Европа страната ни и ние ще приемем доктрината на Северна Македония. На какво основание ще твърдят, че цар Самуил и братя Миладинови са някакви си македонци? България, на 9-и октомври 2019 г., много ясно е заявила с рамкова позиция, гласувана в парламента, че няма да подкрепим Скопие за ЕС, ако не спазва договора. Ние трябва да защитаваме националния си интерес. Ние не искаме да ходим на "Капалъ чарши", за да се пазарим на кого е Гоце Делчев. Северна Македония трябва да признае, че до 1944 г. историята е българска. Не може да се говори за съвместна история, обясни той.

 

Каракачанов коментира и темата за новите изтребители: "Работи се по график и няма закъснение за изтребителите Ф-16. Ние поставихме няколко неща, които са записани в 10-годишната рамка, която подписахме със САЩ. Сред тях са преференциални цени и разсрочено плащане. БСП се опита да излъже. Никой не взима кредити, за да купува самолети", коментира вицепремиерът. Той опроверга твърдението на опозицията, че 5-те милиарда дълг, който страната ни взе, е за закупуването на изтребителите Ф-16.

 

България / красимир каракачанов, сащ, самолети, вицепремиер, румен радев, президент, държавен глава, естония

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4815 |28.09.2020 Каракачанов: Не се обсъжда оставка на правителството . 24| 7575 |22.09.2020 Каракачанов: Техническа грешка е редактираният ми поздрав. Диктувах на щаба си . 11| 8374 |09.08.2020 Валентин Кардамски за Борисов и Каракачанов: Не знам к’во взимате пичове, но е много силно . 16| 8497 |09.08.2020 Петър Кънчев към Каракачанов: Губиш тренинг, ставаш предвидим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads