Реклама / Ads
4| 5387 |17.01.2019 НОВИНИ

Кр. Каракачанов: Спираме преговорите с „Грипен”, Ф-16 е мощният самолет

.
Красимир Каракачанов
Италия ни предложи изтребител „Юрофайтър”, който е втора ръка, оферти за нови самолети получихме от Швеция и САЩ. Искам за уточня, че цената за „Грипен” е за платформата, въоръжението и част от оборудването трябва да се плати на трета страна. САЩ ни предлага пълния комплект оборудване. Това заяви в предаването „Лице в лице” министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 

При това положение спираме да водим преговори с „Грипен”. Ф-16 е мощният и силен самолет, който ни трябва. Ако цената въпреки отстъпките не е изгодна, ще поискаме от парламента да ни позволи да преговаряме с другите производители, посочи военният министър.

 

Той подчерта, че преговорите се водят на държавно ниво. „Ние не преговаряме с фирми, а с държави. Не преговаряме с „Локхийд Мартин”, а със САЩ, не преговаряме с "Грипен", а с Швеция", каза още Каракачанов по темата за изтребителите.

 

Той коментира и ромските протести срещу него. „Минаха и натовариха момчетата от циганската махала и ги изсипаха пред МС. Това направиха ромските барони”.

 

"Няма да се извиня на тези, които пребиха Валентин Димов. Ритали са го само по главата, дори в безсъзнание. Един ритник няма по тялото. Този, който го е ритал до последно, е викал:„Оставете ме да го убия”. Като видях пребитото момче, побеснях. 20 години ромските барони получават пари от държавния бюджет, милиони са отишли при ромския етнос. Интеграция няма”.

 

„Не мога да се извиня на човек, който зверски уби и изнасили Виктория Маринова в парка в Русе, не мога да се извиня на човек, който посече с брадва колата на курсантите, не мога да се извиня на хора, които изнасилват и убиват възрастни жени. Аз наричам тези хора престъпници, на тях не мога да се извиня. Иначе нямам нищо против хората от ромския етнос, те не са престъпници”.  

 

„Трябва да направим ясна програма за интеграцията на циганите. Първо е образованието, трудовите навици и ражданията. Трябва да спрем да се плашим, че сме политически некоректни. Не може, когато един българин си остъкли балкона, да го погват всички институции, а тези хора да си вдигат нелегални постройки без проблем. На кого трябва да се извиня? ", пита вицепремиерът.

 

Каракачанов коментира и снимката от Плевен, на която е с роми: „Това е снимка от пазара в Плевен. Хората пожелаха да се снимат с мен. За първи път съм бил във Войводиново заради пребития войник. Не съм заселвал никакви роми там, както твърди Марешки”, категоричен е военният министър.

 

Той не скри, че има разногласия в ОП. Те не ме подкрепиха за изтребителите, не ме подкрепиха и за ромите, отбеляза Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6162 |14.01.2019 Роми с ултиматум към Каракачанов: Или оставка, или протест . 8| 4302 |11.01.2019 Каракачанов: Бeлият дом ще се съобрази с нашите условия за F-16 . 13| 11335 |11.01.2019 Бабикян за Каракачанов: Откъде тази алчност да се прави политика върху злоба? . 10| 4387 |08.01.2019 Кр. Каракачанов: Циганите в България станаха изключително нагли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads