Реклама / Ads
8| 4406 |11.09.2023 НОВИНИ

Кашата с директорите в „Шейново“: Как назначават човек, който не е кандидатствал за поста

.
Източник: БГНЕС
Протест и напрежение около АГ болница „Шейново“ – единственият кандидат за директор д-р Румен Велев се оказа сменен от друг човек, който въобще не участвал в конкурса. Как се стигна до тази ситуация?

„За мен това беше голяма изненада. Аз разбрах на 27 юли от решението на общинския съвет, че д-р Таня Андреева е назначена за директор на „Шейново“, а аз за част от борда на директорите – пост, за който не съм кандидатствал “, каза в студиото на „Тази сутрин“ д-р Румен Велев.

 

Той обясни, че става дума за два различни конкурса, изискващи специфични програми за управление. Единият е за директор на АГ болницата, а другият – за членове на борда на директорите.  Изпитите за двете позиции са различни, както и получените от кандидатите оценки.

 

„В решението се казваше, че аз не съм избран за директор и на мое място се назначава д-р Таня Андреева за временно изпълняващ длъжността директор. В същото време аз бях поставен сред членовете на борда на директорите. Тъй като моята оценка беше 5,25, аз не бях класиран и там, защото другите двама кандидати бяха с оценка 5,50“, поясни д-р Велев.

 

Той поясни, че д-р Таня Андреева работи от дълги години в „Шейново“, като след „едни събития в болницата през 2011 г. била назначена за временно изпълняващ длъжността директор“. Д-р Велев поема управлението на лечебното заведение след като д-р Таня Андреева става министър на здравеопазването.

 

„Тя и към момента е част от екипа на „Шейново“, макар да ползва много често неплатени отпуски“, поясни д-р Велев. Той не е говорил с нея след решението на общинските съветници. Преди време получил от д-р Андреева един некоректен есемес и прекратили комуникацията си.

 

„Съвсем скоро получих един нов есемес, с който ме уведомява, че си удължава болничния лист, защото тя към момента е в болничен“, поясни д-р Велев.

 

Неотдавна той сезирал областния управител, който има правото да оспорва СОС. Подал жалба в Административния съд, с която успял да спре вписването на д-р Андреева като директор. Междувременно областният управител върнал за повторно разглеждане на решението на общинските съветници и посочил шест точки, в които са били направени пропуски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4290 |19.08.2023 Министър Богданов: Няма как държавни предприятия да работят на загуба, а заплатите на директорите да се увеличават . 0| 2423 |19.07.2023 Обявиха конкурс за нови членове на Съвета на директорите на НДК . 14| 3815 |28.05.2023 Журналист: Очевидно е, че Радев играе с Борисов. Бавенето на мандата позволи забъркването на кашата . 0| 2717 |20.08.2022 Новият шеф на ДКК няма право да е член в Съвета на директорите, разкри Смиляна Нитова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads