Реклама / Ads
1| 8455 |11.10.2022 НОВИНИ

Като какъв отиде до Италия бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов, ден след като погази Изборния кодекс (ДОКУМЕНТИ)

.
Христо Даскалов
Професор Христо Даскалов, вече депутат от “Продължаваме промяната” и бивш шеф на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/, няколко месеца ни занимава с това как е премахнал мафията от „Капитан Андреево“ и как връща държавността.
 

Борещият се за “справедливост” и “законност” Даскалов обаче не се посвени да погази един от най-важните закони в страната – Изборния кодекс. Няколко часа след като бяха предадени протоколите от изборите, на 4-ти октомври той се завръща на работното си място в БАБХ, не за да осигури реактиви за работата на Централна лаборатория за химични изпитвания и контрол (ЦЛХИК) и за да обезпечи контрола на влизащите храни на Капитан Андреево, а за да подпише един анекс на договор с изтекъл предмет.

 

Договорът не е случаен той е за одит на интегрираната информационна система (ВетИС). Същата тази система, която беше хакната и изправи на нокти всички животновъди и ветеринари в държавата и същата тази система, за която професор Даскалов е подготвил обществена поръчка за 7,5 млн. лева без ДДС, най-вероятно просто съвпадение. И не само това, за по-малко от час той успя и да освободи от длъжност служители на ръководни позиции, отговарящи именно за граничния контрол в Агенцията.

 

Както стана публично известно миналата седмица, той е бил информиран от ресорния си заместник-министър в Министерството на земеделието, че съгласно законодателството е необходимо да си удължи отпуска до излизането на резултатите от изборите. На това обаче, Христо Даскалов отговорил, че „нищо не могат да му направят най-много да го глобят там нещо“, твърдят изключително добре запознати източници. Така го били консултирали неговите юристи.

 

Всичко това се случва бързо, в рамките на 2-3 часа, защото Даскалов имал планирана командировка до Италия, най-вероятно да си отпочине след целия стрес на предизборната кампания. Даскалов твърди в медиите, че отивал като експерт, ръководител на проект, само че още в края на ноември миналата година, той се отказал сам от договора си по въпросния проект, защото бил станал депутат.

 

Месец по-късно той си пуска и неплатен отпуск от Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт към БАБХ за неопределен срок от време, защото е назначен за изпълнителен директор на Агенцията. Договорът му по проекта е именно в качеството му на член от екипа на института и така връзка с проекта и командировката в Италия изглежда тотално прекъсната.

 

Като какъв се разходи до Италия бившият шеф на БАБХ и новоизбран депутат Христо Даскалов, ден след като погази Изборния кодекс – той отказва да обясни ясно. 

 

Припомняме ви, Даскалов ще остане в историята на БАБХ като директорът, довел  до невиждан хаос на границата, както и че погазва законите на страната, като не изпълнява съдебни решения. Преди дни служител за първи път проговори за издевателствата над инспекторите по време на неговото управление. Журналистическо разследване на "Неудобните" установи, че Даскалов се е сдобил с къща в центъра на Първомай от 120 квадрата за скромната сума от 11 000 лева на изплащане. Малко след сделката собственикът на имота умира, като така остовя децата си без наследство.

 




.


.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3089 |10.10.2022 Искрен Митев от ПП: С ГЕРБ сме като олио и вода - несъвместими . 0| 3019 |10.10.2022 Байдън и Шолц определиха като безотговорни ядрените заплахи на Москва . 3| 4228 |09.10.2022 Христо Иванов: Докато ГЕРБ се правят на неразбрали, подкрепа от нас е невъзможна . 5| 4943 |09.10.2022 Радан Кънев: Правителство за зимата е като ”гадже за лятото”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads