Реклама / Ads
13| 9025 |15.09.2018 НОВИНИ

Казвам се Ивайло Спиридонов, а не Младен Маринов

.
Източник: Ивайло Спиридонов
Казвам се Ивайло Спиридонов, а не Младен Маринов. Така директорът на ГДБОП отговори на въпрос дали ще е новият главен секретар на МВР.
 

Никога не казвай никога, добави главен комисар Спиридонов, застраховайки се.

 

В студиото на bTV той разясни действията на полицаите при задържането на двамата журналисти край Радомир. По думите му е бил направен таен пост, който да причаква втората пратка с чували, но тогава са се появили двамата журналисти, които са били задържани.

 

На въпрос къде са горените чували Спиридонов отговори, че са в МВР Перник.

На въпрос на г-н Стоянов защо шефът на РПУ не е знаел подробности за акцията, Спиридонов отговори, че е заради спецификата на случая.

 

Ивайло Спиридонов потвърди, че се е извинил на главния редактор на БИВОЛЪ.

 

Коментар на подполковника от НСО Николай Марков.

 

"Гледах интервюто с участието на Спиридонов - шеф на ГДБОП и Димитър Стоянов - арестувания журналист.

 

Поведението на Спиридонов е започнало да прилича удивително на младия Цветан Цветанов. Вместо да обяснява собствените си решения и постигнат евентуален качествен резултат, той замества очакваното с глуповати милиционерски клишета. Ако след толкова години работа в ГДБОП не прави разлика между престъпление, което пряко заплашва човешки живот и данъчно престъпление, било то с горене на документи, означава, че "шефът не е на мястото си".

 

Как е възможно шеф на ГДБОП да твърди, че щом журналисти са отишли до една дупка в полето, където няма други хора и въоръжени лица, освен секретните постове на служителите от ГДБОП, означава, че те трябва да бъдат задържани с оръжие опряно в главите. Дори и да не са били разпознати като журналистите, които всъщност са подали сигнала лично на Спиридонов, кое налага да бъдат арестувани с пистолет в тила, при положение, че няма пряка заплаха за живота на никого, нито минимална възможност да избягат? Защо не са ги оставили и заснели като доказателствен материал какво вършат с документите тези лица и какви са всъщност въпросните документи, заради които са там?

 

Въпроси без отговор. Големият проблем на полицейските ни органи е, че си остават силоваци, обслужващи властта, а не изпълняващи стриктно закона. Спиридонов съм го наблюдавал под микроскоп и в акция по друг казус и зная, че е човек с дистанционно управление. Такива ръководители бяха необходими на политическата мафия - ограничени, амбициозни и послушни. Безплодни дървета..."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4055 |22.08.2018 Колеги и приятели изпратиха Ивайло Крайчовски . 0| 3833 |28.06.2018 Оранжев код за опасни валежи, наводнения в Сливен и Ивайловградско /обновена/ . 0| 3770 |27.06.2018 Обявено е частично бедствено положение в Ивайловградско . 0| 9307 |24.06.2018 Първо във Фрог: Ивайло Московски разговаря с Босия, покани го на среща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads