Реклама / Ads
1| 4591 |04.06.2020 НОВИНИ

КЕВР: Парното и топлата вода поевтиняват с 14%

.
доц. Иван Иванов, председател на КЕВР
Парното поевтинява с 14%. Манипулация е да се твърди, че цената на топлинната енергия се вдига в момент, в който природният газ е рекордно евтин.
 

Това заяви по време на брифинг председателят на КЕВР Иван Иванов.

 

Новината за това идва само часове, след като регулаторът обяви, че топлинната енергия всъщност ще поскъпна. След изказването премиерът Борисов се разгневи и обвини КЕВР в това, че “правят глупости”.

 

“Такива глупости, не може през седмица-две да правят. Намерението за поскъпване не е обосновано, след като има намаление в цената на синьото гориво с 42%. КЕВР или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават”, заяви по-рано днес Борисов, който даде заявка за персонални промени в състава.

 

Може да се окаже, че това ще бъде последната ни среща

 

С това завърши изявлението си председателят на КЕВР Иван Иванов.

 

Той заяви, че в действителност мандатът на регулатора е приключил, но членовете са задължени да останат на постовете си до избирането на нов състав. Това обаче е в ръцете на парламента.

 

“След изявлението на премиера се надявам, че ще се ускори този процес. Той не зависи от КЕВР", отбеляза той. Малко по-късно, след като отговори на журналистическите въпроси, той отбеляза: "Може да се окаже, че това ще ни бъде последната среща".

Що се отнася до цената на парното - тя ще падне средно с 14% за абонатите в цялата страна.

 

По думите на Иван Иванов коректно е да се сравняват прогнозната годишна цена за сезон 2020-2021 с тази от сезон 2019-2020. В София, например, това означава 81 лева срещу 95,64 за мегаватчас.

 

За София, Пловдив и Плевен корекцията ще е с 15 на сто, във Враца и Търново - с 13 на сто, а във Варна, Бурга си Разград - с под 10 на сто. Сравнението обаче е с вече платеното от абонатите, а тепърва на 10 юни КЕВР ще реши след промяната в цената на руския газ със задна дата каква ще е корекцията и колко пари ще бъдат върнати на абонатите с изравнителните сметки. Съответно тогава вероятно и разликата в цените за двата периода ще бъде различна, обсниха от регулатора, цитирани от bTV.

 

Не вярвайте на всичко, което се пише. Хората трябва да бъдат спокойни. Единствената цел е да се предизвика паника, заяви Иван Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4466 |04.06.2020 КЕВР обсъжда евентуално увеличение цената на парното . 7| 4915 |03.06.2020 Теменужка Петкова: Няма да има 20% повишаване на цената на парното. Това е некоректно твърдение . 4| 5187 |03.06.2020 Таско Ерменков:Увеличаването на цената на парното е заради лошо управление . 5| 4883 |03.06.2020 КЕВР поскъпва парното от 1 юли, за София - с 22%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads