Реклама / Ads
4| 2163 |03.10.2024 НОВИНИ

Километрични опашки на "Калотина", шофьори чакат десетки часове без човешки условия

.
След реконструкцията на ГКПП „Калотина”, задръстванията по границата ни продължават. Превозвачи се оплакват, че камионите им чакат часове, за да преминат границата.
 

„Не се работи ефективно на граничните пунктове. Оправданието е, че няма персонал”, заяви Валери Русинов, собственик на камиони в ефира на NOVA.

 

„Няма никаква промяна от преди”, казва Русинов.

 

По думите му проверката от сръбска страна е бърза, но не и от българска страна.

 

„Сега няма голям трафик на леки автомобили, а на камионите работи един полицай. Не могат да прехвърлят полицай. А оправданието е, че няма персонал”, коментира Русинов.







За ужасно състояние на пътна отсечка между Мездра и село Моравица пък алармират зрители на bTV. Тя е общинска, но от няколко месеца се използва като обходен маршрут от хиляди шофьори в Северозапада заради затворения за модернизация Е-79. Кратерите и рушащата се настилка са предпоставка за тапи и произшествия.

 

С реорганизацията на движението на ден оттам минават над 10 хил. превозни средства,  половината от тях - тирове. От тежестта им трасето се руши още повече.

 

За да избегнат ямите, колите често влизат в насрещното, разказват шофьорите. Катастрофи все още не са ставали, но колите се чупят всеки ден, споделят потърпевши. През въпросната отсечка преминава трафикът от и за София, към и от Златна Панега за Видин и Оряхово. Движат се и автобуси.

 

И от полицията алармират за ситуацията с обходното трасе.

 

„Там състоянието на пътя е под всякаква критика, изготвено е сигнално писмо“, казва главен инспектор Христо Димитров, началник "Пътна полиция"- Враца.





В отговор до bTV от АПИ информират, че тяхно задължение са републиканските пътища, а този е на община Мездра и отговорността за ремонт и поддръжка е нейна. Опитите  дори  само за маркиране на пешеходни пътеки, камо ли за изкърпване на дупки, довел до изключително напрежение, казва кметът на Мездра Иван Аспарухов.

 

“Направихме опит и щяхме да утрепем хората, това движение няма спиране, нямаме пролука да го направим. При това интензивно движение просто е невъзможно да се работи”, казва Аспарухов.

 

Извършен е оглед на най-тежките участъци. Обмислят се варианти, но най-вероятно ремонтът ще изисква временно спиране на трафика за няколко часа и пренасочването му по други маршрути.  До десет дни обаче резултат ще има, обещават от местната власт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2191 |03.10.2024 Във време на хибридна война: Не сме изпълнили важен проект за киберзащита, ЕС може да ни санкционира . 2| 2158 |03.10.2024 Нейнски: Израел вижда реална екзистенциална заплаха от ядрената програма на Иран . 7| 2694 |03.10.2024 "Някой се е добрал до досието от "Пирогов". Как адвокат случайно разбра, че води дело за 35 хиляди лева? . 10| 2177 |03.10.2024 Кандидат-депутат от "Алианс за права и свободи" в ареста за купуване на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads