Реклама / Ads
5| 2501 |18.08.2024 НОВИНИ

Кирчо Руския, свързван с Таки, сред задържаните за престрелката в Халкидики?

.
Състоянието на един от простреляните на плажно заведение в Халкидики българин е тежко, съобщават гръцки медии. При престрелка в Ханиоти между българи бяха ранени трима души, а петима са арестуваните - сред които е Кирил Киров, приближен на Христофорос Аманатидис - Таки.
 

Гръцките медии днес публикуват видео от охранителните камери на заведението. Оказа се, че и много от клиентите също са снимали инцидента. Все още се очаква официална информация от полицията по този случай. Разследването продължава.

 

Първоначалната информация вчера беше, че българската мафия си разчиства сметките. Според сведения на очевидци обаче, целият скандал е тръгнал заради закъсняла поръчка.





Гръцките власти все още не са открили този, който е стрелял. Не се знае също и дали другите, които са участвали в побоя над собственика на заведението, са се познавали преди това. Всичко зависи до къде ще стигне разследването и какви данни ще бъдат внесени в съда. Но това са тежи престъпления и според гръцкото законодателство за тях се предвижда затвор.

 

Вчера стана ясно, че гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. По случая се води разследване.

 

Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос - Халкидики, информират гръцки медии.





След престрелката с трима ранени и петима арестувани българи в Халкидики, сред задържаните е Кирил Киров, известен като Кирчо Руския, част от "Чуковете на Таки". Според очевидци той и охранителите му нанесли побой и простреляли служители на заведение, собственост на друг българин, пише БНТ.

 

Генералното ни консулство в Солун потвърди, че е уведомено и очаква официална информация по случая от гръцките власти.

 

Гръцки медии пишат, че участниците в инцидента са свързани с българската мафия. Задържани за побой и употреба на огнестрелно оръжие са Кирил Киров, известен в ъндърграунд средите като Кирчо Руския, и охранителите му. През последните над десет години той гравитира около Христофорос Аманатидис - Таки, пише БНТ.

 

В престъпния бизнес започва като дилър на дрога в столичния квартал "Люлин", но с изпълнението на поръчки за сплашване започва да расте в йерархията. Така стига до водеща позиция в "Чуковете на Таки". Освен с Таки, Киров е работил и с Митьо Очите, Куката и Тони Застраховката. Задържан е няколко пъти.

 

У нас арестите му са свързани с наркотици и мокри поръчки. Това не е първият му арест в чужбина - през 2016 г. е задържан на остров Бали за източване на банкови карти.





По време на сбиването в плажния бар снощи е имало вечер с жива музика. Инцидентът е предизвикал паника сред клиентите и персонала. Полицията разследва случая.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2429 |18.08.2024 Почина френската кино легенда Ален Делон . 0| 2158 |18.08.2024 Ендокринолог: Около 70% от хората имат такъв генетичен терен - стигат до затлъстяване . 0| 2154 |18.08.2024 Заради високите температури: Спират движението на камиони - ето кога и къде . 0| 2168 |18.08.2024 Медицинският хеликоптер с първа мисия в Пирин - транспортира тежко пострадала жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads