Реклама / Ads
32| 6470 |16.08.2020 НОВИНИ

Кирил Добрев иска спешен пленум на БСП за отхвърляне на Конституция на ГЕРБ

.
Кирил Добрев
Кандидатът за лидер на БСП Кирил Добрев призова Изпълнителното бюро на партията спешно да свика заседание на Националния съвет. На него да се отхвърлят идеите на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание (ВНС), поиска претендентът за поста на Нинова.
 

"Призовавам временното ръководство на партията да свика Изпълнително бюро, което да насрочи Национален съвет с няколко точки - неподкрепа на парламентарната ни група за предложенията на ГЕРБ, незабавна оставка на кабинета и позиция на партията по промени в Конституцията", пише Добрев във Facebook профила си.

 

"Бих искал да обсъдим и възможността наред с вътрешния избор да проведем и допитване до нашите членове по държавническите теми, които ще бъдат във фокуса на общественото внимание до изборите", допълва още той. По думите му ВНС и конституционни промени предизвикват в съзнанието му революционни промени, но според него ГЕРБ нямат капацитета и доверието за това. "Велико народно събрание и промени в #Конституцията предизвикват в съзнанието ми усещане за революционни промени. #ГЕРБ нямат нито доверието, нито капацитета да проведат дебата за промени в Конституцията, камо ли да направят революционни #промени. Често чувам, че всички партии са еднакви. Не са. И тук е ролята на #БСП. В партията винаги е имало блестящи юристи, които могат да дадат прогресивната и държавническа посока на тази тема, която вълнува голяма част от обществото, в това число наши членове и симпатизанти. Ние сме били двигателя при изработването на тази Конституция. 30 години са достатъчно време да видим къде точно не сме били съвършени при изписването тогава. Дали проблемът е в текстовете на Конституцията или в нейното неспазване?", пише той. 
 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9294 |15.08.2020 Кирил Симеонов: Щели да рестартират. Като имате вирус в компютъра, той сам ли си пуска антивирусна? . 23| 5245 |15.08.2020 ВМРО иска Голяма Богородица да е официален празник. Много хора били в отпуск в този ден . 10| 6038 |15.08.2020 Димитър Стоянов: Тези, които искат да променят Конституцията, видимо не я познават! . 15| 6720 |15.08.2020 Анна Заркова: Да рестартира държавата ли иска Борисов, или да я разтури

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads